Σε επιστολή των κ.κ. Αχιλλέα Τσαγκούλη, Χρήστου Σαμαρίνα και Θωμά Γούσιου, αναφέρονται τα εξής:

«Με έκπληξη και αγανάκτηση διαβάσαμε ανακοίνωση του πρώην δήμαρχου του δήμου Τεμπών κ. Κολλάτου, να οικειοποιείται το έργο υπόγειας άρδευσης στα χωριά μας ποσού 240,000 ευρώ.

Τίποτα πιο ψευδές. Το έργο ξεκίνησε με πρωτοβουλία 45 καλλιεργητών της ανωτέρω περιοχής και της Όσσας, με ανάθεση της μελέτης σε ιδιωτικό γραφείο και με συμμετοχή των καλλιεργητών με 50 ευρώ καθένας και παρότι ζητήσαμε τη βοήθεια των τοπαρχών τότε δε μας δόθηκε και εισπράξαμε την ειρωνεία τους οτι δε θα πετύχουμε τίποτα.

Ο κ. Κολλάτος είχε παντελή άγνοια του έργου. Οχι προγραμματισμένο δεν ήταν άλλα όλες οι κινήσεις μας εισέπρατταν την απόρριψη. Θα συνιστούσαμε στον ΤΕΩΣ δήμαρχο να είναι πιο αληθοφανής στην πολιτική του αντιπαράθεση και να ρωτά τους πρωταγωνιστές των έργων που δεν… προκαμε να κάνει.

Σημαντική ήταν η βοήθεια του περιφερειάρχη κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ, της νέας δημοτικής αρχής του δήμου Τεμπών κ. ΜΑΝΩΛΗ, του  πρόεδρου ΤΟΕΒ Πηνειού κ. ΤΣΙΟΥΡΗ, αλλά και των υπηρεσιακών παραγόντων της τεχνικής διεύθυνσης περιφέρειας. Η συμβολή τους ήταν καθοριστική στην επίλυση προβλημάτων που ενέσκυπταν.

Κύριε Κολλάτε

εμείς που ασχοληθήκαμε πολύ ενεργά για την επιτυχία αυτού του έργου, έργο ζωής για μας, θα αξιώναμε από σας να μας ζητήσετε μια ταπεινή συγγνώμη, ώστε να φανείτε και πιο αξιόπιστος στους πολίτες αυτού του δήμου που σας τίμησε δυο φορές με την ψήφο του.

Άλλως, οι συγχωριανοί μας βγάζουν τα συμπεράσματά τους. Δεν είναι όλα «δεν προλάβαμε γιατί νύχτωσε», νύχτωσε για σας ξημέρωσε για μας. Το έργο εντάχθηκε στα ΕΣΠΑ 14-20, δημοπρατήθηκε και είναι στη φάση υλοποίησης του, χάρις στη βοήθεια όσων αναφέραμε παραπάνω και στις άοκνες προσπάθειες 3-4 καλλιεργητών».