Άμεση ήταν η αντίδραση, αλλά και δικαιολογημένη η αγανάκτηση, του Δημάρχου Τεμπών Γιώργου Μανώλη, ύστερα από σημερινή επικοινωνία και ενημέρωση που είχε από τον Διευθυντή Δικτύου Νοτίου Ελλάδος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, όπου πληροφορήθηκε την πρόθεση της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς, να σταματήσει τη λειτουργία του υποκαταστήματός της στο Συκούριο.

Μετά την απροσδόκητη και αναίτια αυτή εξέλιξη, ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης, απέστειλε επιστολή διαμαρτυρόμενος εντόνως για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Συκούριο στον πρόεδρο Δ. Σ. του Ομίλου κ. Γιώργο Χαντζηνικολάο.

Με την επιστολή που κοινοποιήθηκε στα στελέχη της Τράπεζας, στους βουλευτές του Νομού και στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να κλείσει το ΜΟΝΑΔΙΚΟ υποκατάστημα της τράπεζας στο Δήμο Τεμπών. 

Αναλυτικά, στην επιστολή του Δημάρχου προς τον κ. Χαντζηνικολάου επισημαίνονται τα εξής:

"Κύριε Πρόεδρε,

Θα  ήθελα  να  σας  εκφράσω  την αγανάκτηση και πικρία των συνδημοτών μου και πελατών της Τράπεζας Πειραιώς, και  ταυτόχρονα τη δική  μου διαμαρτυρία  αλλά και  του  Δημοτικού  Συμβουλίου,  για  την  απόφασή σας  η  οποία έχει  άμεσες  επιπτώσεις στην  τοπική  μας  κοινωνία»

Συνεχίζοντας,  ο  Δήμαρχος  κ.  Γεώργιος  Μανώλης  αναφέρει  την  κακή κατάσταση  της   τοπικής αυτοδιοίκησης γενικά και τονίζει  ότι «ο δήμος μας ειδικότερα αποδυναμώνεται καθημερινά, κυρίως όμως αποδυναμώνεται η τοπική κοινωνία την οποία κληθήκαμε να υπηρετήσουμε και να εξυπηρετήσουμε. Παρακαλούμε λοιπόν πριν την οριστική σας απόφαση να λάβετε υπόψη σας τα παρακάτω:

Το υποκατάστημα Συκουρίου είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ τραπεζικό κατάστημα σε όλο το Δήμο Τεμπών και  αυτό γιατί, πριν ένα χρόνο και δύο μήνες, προβήκατε στο κλείσιμο του υποκαταστήματος Πυργετού του Δήμου Τεμπών, παρά τις πολύχρονες προσπάθειες του Δήμου μας να παραμείνει σε λειτουργία. Έτσι ,πλέον, το υποκατάστημα Συκουρίου ως ΜΟΝΑΔΙΚΟ στην ευρύτερη περιοχή εξυπηρετεί περισσότερες από 20 Κοινότητες, όχι μόνο του δικού  μας  Δήμου, αλλά και του όμορου Δήμου Αγιάς. Ο αριθμός των ατόμων που εξυπηρετεί υπερβαίνει τους 30.000 πελάτες ενώ την περίοδο του καλοκαιριού λόγω των  επισκεπτών   και  παραθεριστών σε όλα τα χωριά του δήμου μας, ο  αριθμός  των  εξυπηρετούμενων είναι  υπερδιπλάσιος των προαναφερομένων.

Άλλη  μια  σοβαρότατη  αιτία  αναστάτωσης  και  δυσκολίας  που  θα έχει  σαν  αποτέλεσμα  το  κλείσιμο  του   συγκεκριμένου  υποκαταστήματος  της  Τράπεζάς  σας,  είναι  το  γεγονός   ότι το συγκεκριμένο κατάστημα εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό την έντονη αγροτική δραστηριότητα της ευρύτερης περιοχής, όπου υπάρχουν δυναμικές καλλιέργειες όπως ακτινίδιο, αμπέλι, αμύγδαλο, ελιά, κάστανο κρασί, κηπευτικά,  φρούτα, κ.α., αλλά και δεκάδες επιχειρήσεις με χιλιάδες εργαζόμενους. Άρα γίνεται κατανοητό ότι η κατάργηση του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ τραπεζικού καταστήματος που λειτουργεί στο Δήμο μας, θα φέρει ντόμινο αρνητικών εξελίξεων στην ανάπτυξη της περιοχής.  

Σας υπενθυμίζουμε, πως ο Δήμος μας χρησιμοποιεί τα καταστήματα της Τράπεζας σας για τις οικονομικές συναλλαγές του, όπως και τα Νομικά μας Πρόσωπα  Δ.Ε.Υ.Α.. και ΔΟΠΑΠΕΠ και είμαστε απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις μας.

Επειδή πιστεύουμε ότι δεν είναι απαγορευτικά τα έξοδα για τη συνέχιση της απρόσκοπτης  λειτουργίας, το ΤΟΝΙΖΩ, του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ πλέον τραπεζικού καταστήματος σας στο Συκούριο του  Δήμου  Τεμπών και επειδή δεν είναι δυνατό να σταθμίζονται τα πάντα με στενά οικονομικά κριτήρια και επιχειρηματικά κέρδη που προσβλέπουν στην όποια περιοριστική πολιτική, παρακαλούμε να αναθεωρήσετε την απόφασή σας, αυτή που πλήττει ένα σημαντικό μέρος των συνδημοτών μας και θα είναι τροχοπέδη στην προσπάθεια που κάνουμε ως Δήμος για την ανάπτυξη της περιοχής και την προσέλκυση νέων ανθρώπων να έρθουν να μείνουν και να επενδύσουν στην περιοχή μας.

Διαφορετικά μας οδηγείτε στο να σταθμίσουμε και εμείς ως Δήμος, και ως τοπική κοινωνία, τις σχέσεις μας με την τράπεζά σας και να αποσύρουμε τις καταθέσεις μας».

Καταλήγοντας την  επιστολή  του, ο  Δήμαρχος  εκφράζει  την  ελπίδα  ότι  η  διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς,  εκτιμώντας  την  μέχρι  σήμερα  άριστη  συνεργασία  της  τόσο  με  το Δήμο και τα Νομικά Πρόσωπα, όσο  και  με  τους  κατοίκους  της περιοχής,  αλλά και το γεγονός ότι ήδη έχει κλείσει και άλλο υποκατάστημά της στο Δήμο μας, αυτό του Πυργετού, θα ανταποκριθεί στο δίκαιο αίτημα για τη συνέχιση της λειτουργίας του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο  Δήμο  Τεμπών στο  Συκούριο.

Τέλος, απευθύνει πρόσκληση προς τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, κατοίκους, επαγγελματίες και φορείς της ευρύτερης περιοχής την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου και ώρα 11:00΄ π. μ. να βρίσκονται έμπροσθεν του τραπεζικού καταστήματος στο Συκούριο για να διαμαρτυρηθούν όλοι μαζί δυναμικά για την απόφαση της διοίκησης της τράπεζας Πειραιώς να κλείσει το  ΜΟΝΑΔΙΚΟ  ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ στο Δήμο Τεμπών και στην ευρύτερη περιοχή".