Αγωνία στις τάξεις των δενδροκαλλιεργητών, αμυγδαλιάς, βερικοκιάς, ροδακινιάς κλπ, του δήμου Τεμπών, για το μέγεθος της ζημιάς που υπέστη η παραγωγή τους από τις χαμηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν χθές Παρασκευή. Στον Μετεωρολογικό σταθμό Νέσσωνα καταγράφηκε αρνητική θερμοκρασία -2,1ο C και στον Μετεωρολογικό σταθμό στην μπάρα Καλοχωρίου -3,4οC. Δεδομένου ότι τα δένδρα βρίσκονται σε πλήρη ανθοφορία και υπήρχε σε μεγάλο βαθμό ολοκλήρωση της γονιμοποίησης, ενδέχεται αυτές οι θερμοκρασίες να επηρεάσουν την εξέλιξη της καρπόδεσης.

Έτσι σήμερα μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Τεμπών Γιώργου Μανώλη, επισκέφθηκε την περιοχή ο επόπτης της Π.Ε. Λάρισας του ΕΛΓΑ κ. Βασίλης Σπανός για μια πρώτη αυτοψία στις δενδροκαλλιέργειες του δήμου Τεμπών, όπου διαπιστώθηκαν ζημιές και αποφασίστηκε να γίνει αναγγελία στον ΕΛΓΑ.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης αναφέρει:

«Για μία ακόμη χρονιά πλήττεται η περιοχή μας από παγετό. Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά και η τέταρτη τα τελευταία πέντε χρόνια, που επηρεάζεται δυσμενώς το εισόδημα των δενδροκαλλιεργητών. Στεκόμαστε στο πλευρό τους, ευχόμαστε η ζημιά να μην είναι μεγάλη και ευελπιστούμε σε γρήγορες και δίκαιες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις των πληγέντων. Άλλωστε, η τοπική οικονομία βασίζεται στον αγροτικό κόσμο και πρέπει πάση θυσία, όλοι μαζί, να τη στηρίξουμε».