Με την συμμετοχή πολλών μελών και φίλων του Μορφωτικού Συλλόγου -Λαογραφικού Μουσείου Γόννων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου το πρωί η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην αυλή του Λαογραφικού  Μουσείου.
Την πίτα ευλόγησαν οι ιερείς του χωριού πατέρες  Παύλος και Ιωάννης.
Την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποίησε  ο πρόεδρος κ.Βασίλης Καραβιδές ,όπου ευχαρίστησε τον κόσμο που είναι δίπλα και στηρίζουν τον Σύλλογο και το Λαογραφικό Μουσείο.
Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε και ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος όπου ευχήθηκε μια καλή και δημιουργική χρονιά στους παρευρισκόμενους  .
Οπως δήλωσε ο κ. Κολλάτος «σημαίνει πάρα πολλά το να είμαστε σήμερα όλοι μαζί εδώ και να γεμίζει ασφυκτικά  η αυλή του Λαογραφικού Μουσείου ,αυτό σημαίνει ότι κάτι γίνεται εδώ σωστά, αυτό σημαίνει ότι το ζεύγος Καραβιδέ όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσωποποίηση της προσφοράς και του εθελοντισμού.
Όλοι εσείς που βρίσκεστε σήμερα εδώ σε αυτόν τον χώρο αποδεικνύεται  ότι αγαπάτε τον Σύλλογο και το Λαογραφικό Μουσείο και με την δίκη σας στήριξη  έχει καταφέρει να έχει  την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, αυτό σημαίνει ότι ο εθελοντισμός έχει κάποια απήχηση κάποια ανταπόκριση.
Απο την πλευρά μας ως Δημοτική Αρχή και πάντα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων θα είμαστε δίπλα σας να στηρίξουμε τις προσπάθειες.
Η σημερινή ημέρα πρέπει να είναι αφιερωμένη στο ζεύγος Καραβιδέ αλλά και στους εθελοντές που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια.»
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ακόμη ο αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Τσούγιας ,οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Θωμάς Τσαπλές και Γεωργία Τσιόπα ,η υποψήφια Δήμαρχος Τεμπών κ. Μαρία Κωστή ,ο πρόεδρος του κοινωνικού παντοπωλείου και αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ κ. Λάμπρος Ζάρρας, πρόεδροι συλλόγων και φορέων της περιοχής.