Ξεκίνησαν σήμερα το πρωί οι εργασίες στην γέφυρα του Πηνειού ποταμού στην Κοιλάδα των Τεμπών που αποβλέπουν στην ενίσχυση της στατικότητα της.

Οι εργασίες από το κάτω μέρος της γέφυρας που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1960, είχαν ξεκινήσει νωρίτερα καθώς οι ειδικοί είχαν επεσημάνει εδώ και πολύ καιρό ότι χρειάζεται εργασίες ενίσχυσης που θα παρέχουν ασφαλεια στους διερχόμενους οδηγούς.

Σύμφωνα με την Κοινοπραξία «Μαλιακός – Κλειδί» που έχει την ευθύνη των εργασιών στην γέφυρα, αυτές προβλέπονται να ολοκληρωθούν από 6 έως 8 μήνες.

Ο χρόνος ολοκλήρωσης των εργασιών θα εξαρτηθεί και από τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τους επόμενους μήνες και κυρίως τον χειμώνα.

Στο μεταξύ έφθασε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία του Δήμου Τεμπών η εγκύκλιος του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με την οποία επιτρέπεται η ελεύθερη διέλευση των μόνιμων κατοίκων του Δήμου Τεμπών, μόνο από τα πλευρικά διόδια του Ευαγγελισμού και του Πυργετού για το διάστημα που η γέφυρα θα είναι κλειστή, λόγω εργασιών.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης τόνισε ότι από αύριο οι κάτοικοι του Δήμου που επιθυμούν να έχουν ελεύθερη διέλευση από τα πλευρικά διόδια Ευαγγελισμού – Πυργετού να προσκομίσουν στα ΚΕΠ στοιχεία (ΑΦΜ, αριθμό αυτοκινήτου, απόδειξη λογαρισμού της ΔΕΗ ή του ΟΤΕ), ώστε να σταλούν στην εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» για την έκδοση ηλεκτρομαγνητικής κάρτας με την οποία θα μπορούν να περνούν ελεύθερα από τα διόδια.

ert.gr