Με τη συμμετοχή δημοτών και επισκεπτών εγκαινιάστηκε σήμερα (Κυριακή 24 Μάρτη) το μεσημέρι η έκθεση με θέμα «Το νερό στην τέχνη και τη ζωή»
Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε το μέλος της Διαχειριστικής Επιτροπής και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Πινακοθήκης, Δημήτρης Γουγουλιάς, ενώ σύντομο χαιρετισμό έκανε εκ μέρους του δημάρχου Τεμπών, Κώστα Κολλάτου, η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της Επιτροπής παιδείας, Γεωργία Τσιόπα.
Ο Δημήτρης Γουγουλιάς τόνισε: «Πριν φτάσω στη σημερινή μας έκθεση θέλω να πω δυό λόγια για την δημοτική Πινακοθήκη «Ζήση και Κριστιάνε Παπαδημητρίου». Με την ανάληψη των καθηκόντων μας πριν λίγους μήνες ως Δ.Ε. και με την ηθική και υλική συμπαράσταση της δημοτικής αρχής και του ΔΟΠΑΠΕΠ Τεμπών πετύχαμε: Την λειτουργία της κεντρικής θέρμανσης του κτιρίου, το βάψιμο του κτιρίου, επανασχεδιάσαμε το στήσιμο των μόνιμων εκθεμάτων, ενώ σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμος και ο νέος φωτισμός των αιθουσών.
Πιστεύοντας ότι «Μουσεία χωρίς κοινό δεν υπάρχουν» στους στόχους της Επιτροπής είναι: Να συνεχιστούν και να αυξηθούν οι συστηματικές ξεναγήσεις σχολικών ομάδων καθώς άλλων γκρουπ  που επισκέπτονται την πινακοθήκη. Να φιλοξενηθούν περισσότερες περιοδικές εκθέσεις. Να ενταθεί η συνεργασία μας με τα σχολεία του δήμου μας, όπως η σημερινή. Πετύχαμε επίσης και προσπαθούμε να γίνεται χρήση των χώρων της Πινακοθήκης για εργαστήρια, σεμινάρια και άλλες επιμορφωτικές εκδηλώσεις, θέλοντας να γίνει ένα κέντρο επιμόρφωσης και ενημέρωσης του κοινού.
Εγκαινιάζουμε λοιπόν, σήμερα την  έκθεση ζωγραφικής με θέμα  «Το νερό στην τέχνη και τη ζωή». Συμμετέχουν με  70   έργα τους μαθητές όλων των Γυμνασίων του δήμου Τεμπών (Γόννων, Μακρυχωρίου, Πυργετού και Συκουρίου έργα). Η έκθεση γίνεται μετά από πρόταση και συνεργασία της Πινακοθήκης με τους καθηγητές και τους μαθητές των Γυμνασίων της περιοχής και με αφορμή την 22α Μαρτίου που γιορτάζεται η Παγκόσμια ημέρα νερού.
Παράλληλα με την έκθεση έχουν προγραμματιστεί εδώ στην μεγάλη αίθουσα της Πινακοθήκης και δύο εκδηλώσεις-ομιλίες με θέμα το νερό. Η πρώτη θα γίνει την επόμενη Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 και ώρα 12 το μεσημέρι, με θέμα «Η ποιότητα του πόσιμου νερού» με εισηγητές τους χημικούς, Αργυρόπουλο Ζήση και Μπέλτσιο Σωτήρη. Η δεύτερη θα γίνει την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 και ώρα 12 το μεσημέρι, με δύο θέματα α) «Πηνειός : από τη μυθολογία στο σήμερα του ποταμού» με εισηγήτρια την Ευαγγελία Βλαχοστέργιου, μέλος του Δ.Σ.  του σωματείου ΔΡΥΑΣ και εκπαιδευτικό και β) «Οι ιδιαίτερες σχέσεις των ανθρώπων με το νερό. Εμπειρίες από το ΝΕΠΑΛ και την Ινδία» με εισηγητή τον αναπληρωτή καθηγητή αρχιτεκτονικής στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Ιορδάνη Στυλίδη.
Θέλω στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω τον πρόεδρος της Δ.Ε. και δήμαρχο Τεμπών, Κώστα Κολλάτο, τους Αντιδημάρχους, Χρήστο Τσούγια και Κώστα Τσεργά και τον αντιπρόεδρο του ΔΟΑΠΑΠ Τεμπών, Λάμπρο Ζάρρα για την ηθική και υλική στήριξή τους, τα Μ.Μ. Ενημέρωσης για την επικοινωνία της έκθεσης, το Λαογραφικό Μουσείο-ΜΕΣ Γόννων και το Λύκειο Γόννων για την προσφορά των ταμπλό, την υπάλληλο της πινακοθήκης Ερμιόνη Αβέλλα, το μέλος της Δ.Ε. Μαίρη Πανδρεμμένου και την εθελόντρια Φλώρα Γουγουλιά για την επιμέλεια και το στήσιμο της έκθεσης. Επίσης να ευχαριστήσω τους Διευθυντές των Γυμνασίων Γόννων - Αντώνη Πατσίδη, Μακρυχωρίου - Κατερίνα Καμπούρη, Πυργετού – Νίκο Χατζάρα  και Συκουρίου – Γιάννη Τζήκα καθώς και τους καθηγητές των καλλιτεχνικών, Ευδοκία Κούπα, Κώστα Πέρκα και Στέλιο Τίκο που στήριξαν αυτή την προσπάθεια. Το δε μεγάλο ευχαριστώ ανήκει στα παιδιά που παρουσιάζουν εδώ σήμερα τα έργα τους.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Μαΐου».

Στον σύντομο χαιρετισμό της η Γεωργία Τσιόπα, τόνισε: «Είναι ευχάριστο που μια ακόμη περιοδική έκθεση εγκαινιάζεται σήμερα εδώ στη δημοτική Πινακοθήκη Γόννων. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που αυτή γίνεται σε συνεργασία με τα σχολεία του δήμου μας. Εύχομαι καλή επιτυχία».
Στα εγκαίνια συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι, Κώστας Τσεργάς και Στέλιος Σαΐτης, η πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠΤ, Ξανθή Ζησάκη, ο πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου και αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠΤ, Λάμπρος Ζάρρας, ο πρόεδρος του Λαογραφικού Μουσείου-ΜΕΣ Γόννων, Βασίλης Καραβιδές, η πρόεδρος του συλλόγου Γονέων Λυκείου Γόννων, Πανδρεμμένου-Παπακανάκη Μαίρη, η πρόεδρος του Πολ. Συλλόγου Γυναικών Γόννων, Χρύσα Δήμου-Κυλινδρή, κ.ά.
Επιστολές και ευχές για την επιτυχία της έκθεσης απέστειλαν η υπουργός Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά και ο βουλευτής της Ν.Δ., Χρήστος Κέλλας.