Επί ποδός από νωρίς χθες το πρωί ο μηχανισμός του δήμου Τεμπών για να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι εντός των οικισμών.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου ξεκίνησε η χιονόπτωση, αρχικά στις ορεινές περιοχές του δήμου Τεμπών,  και στη συνέχεια και στα πεδινά.

Από την πρώτη στιγμή τα συνεργεία του δήμου, της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, υπό τον συντονισμό του δημάρχου Γιώργου Μανώλη και του  αρμόδιου αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Γιώργου Νικολάου, των αντιδημάρχων Νίκο Μητσογιάννη, Αθανάσιο Καραναστάση, Κώστα Ζαρδούκα, Παναγιώτη Γκατζόγια, των Κοινοτικών Προέδρων   και του προϊστάμενου καθαριότητα Στέλιο Τζανέκα, βρίσκονταν διαρκώς στους δρόμους προκειμένου να τους κρατήσουν ανοιχτούς.

Το βασικό δημοτικό οδικό δίκτυο παραμένει ανοιχτό, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Η χιονόπτωση ήταν πυκνότερη στις ορεινές κοινότητες Αιγάνη, Ιστορική Κοινότητα Αμπελακίων, Καλλιπεύκη, Κρανέα, Ραψάνη  και Σπηλιά.

 

Στο δημοτικό οδικό δίκτυο του δήμου Τεμπών επιχείρησαν από τα ξημερώματα του Σαββάτου μηχανήματα ( JCB, εκχιονιστικά, αλατιέρες και ένα τρακτέρ), τα οποία καθάριζαν το δημοτικό οδικό δίκτυο και έριχναν αλάτι όπου ήταν απαραίτητο.

Επίσης επιχειρούσαν συνεχώς  μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας Π. Ε. Λάρισας, για να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους αρμοδιότητας τους.

Η αρμονική συνεργασία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρεις Θεσσαλίας και του Δήμου Τεμπών, έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα, ανοικτό μα, προπάντων ασφαλή περιφερειακό και δημοτικό οδικό δίκτυο.

Χύμα αλάτι θα μπορούν να προμηθεύονται οι πολίτες, εφόσον υπάρχει ανάγκη, από τις έδρες των πρώην Δήμων, Γόννων, Κάτω Ολύμπου, Μακρυχωρίου και Νέσσωνος. Παράλληλα υπάρχει συσκευασμένο αλάτι σε όλες τις ορεινές Κοινότητες από όπου μπορούν να το προμηθεύονται οι πολίτες κατόπιν συνεννόησης με τους προέδρους των Κοινοτήτων.

Επίσης για κάθε έκτακτη ανάγκη οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τους κατά τόπους Προέδρους.