Σε εορταστικό κλίμα και με πολλή διάθεση ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στο Δήμο Τεμπών.

Την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις σε Μακρυχώρι, Γόννους και Πυργετό.

Στο Μακρυχώρι, οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με διαδρομή με ποδήλατα στις όμορφες πλατείες του Μακρυχωρίου με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μακρυχωρίου και την Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και ZumbaInstractor, κα Νατάσα Αλεξάνδρου. 

Με σημείο συγκέντρωσης την πλατεία στο θεατράκι Μακρυχωρίου, μικροί και μεγάλοι ξεκίνησαν με ένα ελαφρύ ζέσταμα υπό τις οδηγίες της κας Αλεξάνδρου, ανέβηκαν στα ποδήλατα και ξεκίνησαν τη διαδρομή με πρωτοπόρο τον Αντιδήμαρχο κ. Νικόλαο Μητσογιάννη. 

Σε όλη τη διαδρομή τα κουδούνια των ποδηλάτων ηχούσαν χαρούμενα, ενώ στη στάση που πραγματοποιήθηκε σε μία από τις πολλές όμορφες πλατείες του χωριού, οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για την ασφάλεια και τις προφυλάξεις κατά τη μετακίνηση με ποδήλατο από την κα Αλεξάνδρου. 

Η ποδηλατική παρέα ολοκλήρωσε τη διαδρομή της στην κεντρική πλατεία του χωριού (πλατεία Ζήση Λιούπα), όπου προσφέρθηκαν νεράκια στους συμμετέχοντες (ευγενική χορηγία της εταιρείας χονδρικού εμπορίου Γαλακτοκομικών Προϊόντων & Κρεάτων «Κ. Πουτσιάκας-Β. Ζαχαρός» και του καφέ «Ζάχαρη & Αλάτι» στο Μακρυχώρι).