Απάντηση του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Τεμπών Γιώργου Κυρίτση, στην δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Τεμπών.

Ο κ. Κυρίτσης αναφέρει τα εξής:

"Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Τεμπών τηρώντας την προσφιλή τακτική καταγγέλλει για άλλη μία φορά τη δημοτική Αρχή, αυτή την φορά για τον τρόπο συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, θέλοντας έτσι υποκριτικά να δηλώσει παρουσία, καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο την ουσιαστική της αποχή από την πραγματική διαδικασία επίλυσης των προβλημάτων που απασχολούν του δημότες μας.

Μας εγκαλεί ότι μας "βολεύει" και ότι επιδιώκουμε τις "δια περιφοράς" συνεδριάσεις, υπονοώντας βέβαια ότι κάτι ύποπτο κρύβουμε ή ότι λειτουργούμε επίτηδες με την απουσία δημοτών προς όφελος τίνος; ή ποίων; εμείς δεν λέμε κάτι παραπάνω..... αυτοί ξέρουν!!! 

Απαντώντας λοιπόν σ'  αυτές τις ανακρίβειες, διευκρινίζουμε στους δημότες του Δήμου μας ότι, τα δημοτικά συμβούλια την περίοδο της πανδημίας και μέχρι τον περασμένο Ιούλιο πραγματοποιούνταν όπως όριζαν οι εγκύκλιοι του Υπουργείου Εσωτερικών, μέσω τηλεδιάσκεψης και αρκετές από αυτές μαγνητοσκοπήθηκαν και αναρτήθηκαν στο Youtube και στην ιστοσελίδα του Δήμου Τεμπών. 

Η τελευταία "δια περιφοράς" συνεδρίαση της 31ης Αυγούστου στην οποία αναφέρεται η καταγγελία έγινε αφού προηγουμένως ενημέρωσα ως Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, όπως όφειλα, τους επικεφαλείς των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κ. Κολλάτο και κα Κωστή στη διάρκεια της συνεδρίασης με τηλεδιάσκεψη της Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 24 Αυγούστου. Δήλωσα ότι,  "το δημοτικό συμβούλιο θα συνεδριάσει 15 ημέρες αργότερα εν αναμονή κάποιων θεμάτων που εκκρεμούν. Έτσι και  μόνο για δύο διαδικαστικού χαρακτήρα θέματα τα οποία επείγουν, δεν θεωρείται σκόπιμο να συγκληθεί το σώμα σε συνεδρίαση "μέσω τηλεδιάσκεψης" αλλά θα γίνει "δια περιφοράς" συνεδρίαση". Συγκεκριμένα αφορούσε την έγκριση δαπάνης ποσού 3.000,00 € μετά από πρόταση της Π.Ε.Δ. για βοήθεια προς τους πυρόπληκτους και το 2ο θέμα έγκριση αναμόρφωσης προϋπολογισμού που ήδη είχε ψηφιστεί κατά πλειοψηφία από την Οικονομική Επιτροπή. Αντίρρηση δεν υπήρχε ή τουλάχιστον δεν εκφράστηκε από κανέναν, αλλά στη συνέχεια η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση μας κατήγγειλε και δήλωσε ότι, θα απέχει από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Η δημοτική Αρχή συνεχίζει το έργο της επ΄ ωφελεία πάντα και μόνο των δημοτών. Το δημοτικό συμβούλιο συνεδριάζει και θα συνεδριάζει όπως ορίζουν οι νόμοι και οι εγκύκλιοι του Υπουργείου Εσωτερικών. Οι δημότες μας έχουν γνώση και κρίση του έργου που γίνεται και καλό θα ήταν η Λαϊκή Συσπείρωση δια των εκπροσώπων της στο δήμο μας να αποφασίσει κάποια στιγμή να επωμιστεί, ως εκπρόσωπος συνδημοτών μας, το μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί και να βοηθήσει ουσιαστικά την δημοτική Αρχή στην επίλυση των προβλημάτων που δημιουργούνται με κατάθεση προτάσεων και θέσεων για την βελτίωση της ζωής όλων μας. Ας πάψει επιτέλους να βλέπει το Δήμο αποκλειστικά και μόνο πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης λειτουργώντας ως βραχίονας της κομματικής της παράταξης και εκφραστής της αναχρονιστικής και λαϊκίστικης ρητορικής ψηφίζοντας κατ' επανάληψη αρνητικά ή παρόν στην πλειοψηφία των θεμάτων που συζητούνται στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Τέλος δεν θα επανέλθουμε και σας επισημαίνουμε, μην υποτιμάτε την νοημοσύνη των συνδημοτών μας. Αυτοί εν τέλει κρίνουν τις ενέργειες μας, τις πράξεις μας, τις προθέσεις μας και την αποτελεσματικότητά μας και μας κατατάσσουν στην θέση που αναλογεί στον καθένα μας".