Περισσότερα από 33 χιλιόμετρα  περιφερειακού οδικού δικτύου στο Δήμο Τεμπών βελτιώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας με πέντε νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 1,4 εκατομμυρίου ευρώ.  

Συγκεκριμένα, δημοπρατούνται  το επόμενο διάστημα έργα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στα τμήματα:

- από  τα Αμπελάκια μέχρι τους Γόννους, σε μήκος 10,1  χλμ. με προϋπολογισμό  253.000 ευρώ

- από τον Πυργετό μέχρι την Κρανιά, σε μήκος 5,1 χλμ. με προϋπολογισμό 420.000 ευρώ

- από τη γέφυρα του Πηνειού ποταμού μέχρι τους Γόννους, σε μήκος 3,1 χλμ  με προϋπολογισμό 244.700 ευρώ 

- από το Συκούριο μέχρι τον Ευαγγελισμό, σε μήκος 10,3  χλμ. με προϋπολογισμό  221.000 ευρώ και

- από το Μακρυχώρι μέχρι τον Παραπόταμο, σε μήκος 4,6 χλμ  με προϋπολογισμό 244.750 ευρώ.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας διαθέτει ένα από τα πιο ασφαλή και σύγχρονα οδικά δίκτυα στη χώρα και  με ολοκληρωμένο σχέδιο χρηματοδοτεί και κατασκευάζει  νέα έργα, με ενσυναίσθηση στις ανάγκες  και τις επιθυμίες των τοπικών κοινωνιών. 

Σε συνεργασία με  τις τεχνικές μας υπηρεσίες ενισχύουμε την οδική ασφάλεια σε περισσότερα από 33 χιλιόμετρα στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς μας,  συνδέοντας με ασφάλεια τις ανθρώπινες κοινότητες στους οικισμούς του  Δήμου Τεμπών, ενισχύοντας την επισκεψιμότητα και  την ομαλή διακίνηση των εμπορευμάτων» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Εργασίες

Τα νέα έργα περιλαμβάνουν καθαρισμό τριγωνικών τάφρων, εργασίες αποκατάστασης ασφαλτικών στρώσεων σε σημεία που εμφανίζονται ρηγματώσεις και καθιζήσεις, αποκατάσταση, βελτίωση και συμπλήρωση της οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης,  τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας ενώ επιπλέον στο τμήμα από το Συκούριο μέχρι  τον Ευαγγελισμό κατασκευάζονται τοιχεία αντιστήριξης.