Την μεξικανοϊσπανική ταινία “Χαρακτηριστικά Γνωρίσματα” προβάλει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας από τη Δευτέρα 6 έως την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στις 21:30 και το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στις 22:00 (λόγω του ρεσιτάλ κιθάρας του Παναγιώτη Μάργαρη στην παρακείμενη “Αυλή του Μύλου”) στον θερινό κινηματογράφο “Μπαρμπής Βοζαλής” στον Μύλο του Παππά. ​

Η ταινία που κέρδισε τον Χρυσό Αλέξανδρο στο 61ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, είναι μια σπαρακτική ταινία... τρόμου για την αναζήτηση του καλού μέσα σε έναν κόσμο που έχει παραδοθεί εδώ και καιρό στο κακό. 

Η Μαγκνταλένα και η γειτόνισσα της, Τσούγια ανησυχούν όταν οι έφηβοι γιοι τους δεν έχουν δώσει ούτε ένα σημάδι ζωής, από τότε που έφυγαν από το Γκουαναχουάτο στο κεντρικό Μεξικό, για να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Η Τσούγια θα αναγνωρίσει το παιδί της σε ένα φωτογραφικό άλμπουμ με πτώματα, η Μαγκνταλένα όμως, δεν μπορεί να ζήσει χωρίς απαντήσεις. 

Θα ξεκινήσει ένα ταξίδι στη γραμμή των συνόρων, αναζητώντας τη μοιραία διαδρομή του λεωφορείου στο οποίο επέβαιναν τα δύο αγόρια. 

Ο γιος της μπορεί να είναι ακόμη ζωντανός, αλλά δεν υπάρχει κανένας τρόπος να το μάθει παρά μόνο αν βρεθεί η ίδια στη στέπα που χωρίζει τους δύο «κόσμους», εκεί όπου ο μόνος νόμος είναι αυτός της ανομίας. 

Η γνωριμία της με τον Μιγκέλ, έναν μετανάστη που κάνει την αντίθετη διαδρομή - έχει μόλις απελαθεί από τις ΗΠΑ και επιστρέφει στο Μεξικό προκειμένου να βρει τη μητέρα του, θα της δώσει δύναμη για να συνεχίσει. 

Βραβείο Κοινού, Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής για το Καλύτερο Σενάριο (Διαγωνιστικό World Cinema) – Sundance IFF 2020.

Δραματική 2020 | Έγχρ. | Διάρκεια: 95'
Μεξικανοϊσπανική ταινία, σκηνοθεσία Φερνάντα Βαλάντεζ με τους: Μερσέντες Ερνάντεζ, Νταβίντ Ιγέσκας, Χουάν Χεσούς Βαρέλα
Γενική είσοδος 4 ευρώ