Το αριστούργημα του Μπίλι Γουάιλντερ “Το τελευταίο ατού” προβάλει τη Δευτέρα 1 και την Τρίτη 2 Νοεμβρίου στις 19:00 και στις 21:30, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

Ένας απογοητευμένος πρώην μεγαλοδημοσιογράφος που εργάζεται πλέον για μια εφημερίδα του Αλμπουκέρκι μαθαίνει τυχαία για έναν άντρα που
παγιδεύτηκε σε μια σπηλιά. Εκμεταλλεύεται την ιστορία για να ξαναζωντανέψει την καριέρα του, συντονίζοντας και παρατείνοντας την προσπάθεια διάσωσης, ενώ τα αποκλειστικά ρεπορτάζ του γίνονται περιζήτητα.

Στο “Τελευταίο Ατού”, ο Μπίλι Γουάιλντερ φτιάχνει το πορτρέτο​ της διεφθαρμένης δημοσιογραφίας και είναι εξίσου σκληρός και απέναντι στο κοινό. Είναι ένα φιλμ νουάρ που πραγματεύεται θέματα όπως η ανθρώπινη απληστία, η ματαιοδοξία... 

Το 2017, η ταινία επιλέχθηκε στο Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου των Ηνωμένων Πολιτειών από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου ως «πολιτιστικά, ιστορικά ή αισθητικά σημαντική».

Δραματική 1951 | Α/Μ | Διάρκεια: 111'
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Μπίλι Γουάιλντερ με τους: Κερκ Ντάγκλας, Γιαν Στέρλινγκ, Μπομπ Άρθουρ
Γενική είσοδος 4 ευρώ

*Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, ενώ τις προβολές μπορούν να παρακολουθήσουν όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης με τις ταυτότητές τους. Το ταμείο θα ανοίγει μισή ώρα νωρίτερα από την προβολή.