Με το γλυκόπικρο δράμα “Η εποχή της βροχής” από τη μακρινή Σιγκαπούρη, συνεχίζονται οι προβολές της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, τη Δευτέρα 25 και την Τρίτη 26 Οκτωβρίου στις 19:00 και στις 21:30. 

H καλόκαρδη Λινγκ, μια καθηγήτρια λίγο πριν τα σαράντα, βιώνει καθημερινά την υποτίμηση στη δουλειά της. Στα προσωπικά της, το τοπίο είναι εξίσου μουντό, καθώς ο γάμος της περνά σοβαρούς κλυδωνισμούς. 

Η Λινγκ υποβάλλεται σε μια επώδυνη θεραπεία γονιμότητας, έπειτα από οκτώ χρόνια άκαρπης προσπάθειας να αποκτήσει παιδί με τον ελάχιστα υποστηρικτικό σύζυγό της. 

Η έμφυτη καλοσύνη και το ανικανοποίητο μητρικό της ένστικτο βρίσκουν διέξοδο στη φροντίδα του Γουέι Λουνγκ, ενός μοναχικού μαθητή της, ο οποίος παρεξηγεί την τρυφερότητα που εισπράττει. 

Η εποχή των μουσώνων γίνεται ο ιδανικός καμβάς για ένα λεπτοδουλεμένο και ανεπιτήδευτο πορτρέτο μιας εύθραυστης ψυχής, γεμάτο ενσυναίσθηση, αγάπη και χιούμορ. 

Ο γεννημένος στη Σιγκαπούρη Άντονι Τσεν σπούδασε κινηματογράφο στη γενέτειρά του και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η μικρού μήκους ταινία του Ah Ma
απέσπασε την Ειδική Μνεία της Επιτροπής σε Ταινία Μικρού Μήκους, γράφοντας ιστορία ως η πρώτη ταινία από τη Σιγκαπούρη που βραβεύτηκε στις
Κάννες. 

Το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του Ilo Ilo απέσπασε τη Χρυσή Κάμερα στο Φεστιβάλ των Καννών, ενώ η δεύτερη ταινία του, με τίτλο Wet Season,
πραγματοποίησε την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Τορόντο.  

Στη συνέχεια κέρδισε το Βραβείο Σεναρίου στο Φεστιβάλ του Τορίνο, έκανε πρεμιέρα στην Ελλάδα στο Επίσημο Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και προβλήθηκε επίσης στα Φεστιβάλ Λονδίνου, Βανκούβερ, Γκέτεμποργκ, Μακάο (2 βραβεία), ενώ η πρωταγωνίστρια κέρδισε το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στα πολύ σημαντικά βραβεία για ταινίες από όλη την Ασία,Golden Horse Awards. 

Δραματική 2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 103'

Σιγκαπουριανή ταινία, σκηνοθεσία Άντονι Τσεν με τους: Γιαν Γιαν Γέο,Τζία Λερ Κο, Κρίστοφερ Μινγκ - Σουν Λι

Γενική είσοδος 4 ευρώ

*Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, ενώ τις προβολές μπορούν να παρακολουθήσουν όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης με τις
ταυτότητές τους. Το ταμείο θα ανοίγει μισή ώρα νωρίτερα από την προβολή.