Το ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ του Κωνσταντίνου Καμπούρογλου«Πώς να Κλέψετε μια Καρέκλα» προβάλει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με το Cinedoc και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, το Σάββατο 20 Ιουλίου στις 22:00, στον θερινό κινηματογράφο στον Μύλο του Παππά, με ελεύθερη είσοδο.

Η ταινία είναι μια γλυκόπικρη ιστορία για το ελληνικό παράδοξο και το παγκόσμιο design.

Ο 73χρονος designer, συλλέκτης και δάσκαλος Στέργιος Δελιαλής ζει σα φάντασμα ανάμεσα στα συντρίμμια του ονείρου του: του Μουσείου Design Θεσσαλονίκης, που έκανε διεθνή πάταγο και μετά πέθανε θάνατο αργό τη δεκαετία του ’90.

Γύρω του απομεινάρια μιας τεράστιας συλλογής έργων βιομηχανικού σχεδιασμού: η άλλοτε καρδιά του Μουσείου, που τώρα είναι παροπλισμένη και κοστοβόρα.

Η ταινία παρακολουθεί τη δονκιχωτική σύγκρουση του Στέργιου με την πραγματικότητα, καθώς αρνείται να αποχωριστεί τη συλλογή του ενώ επιχειρεί να στήσει την αναδρομική έκθεση της προσωπικής του δουλειάς στο χώρο που προοριζόταν για μόνιμη στέγη του Μουσείου Design.

Ελλάδα 2017/Διάρκεια 87΄/Σενάριο Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Καμπούρογλου / Παραγωγή: Heather Greer & Κωνσταντίνος Καμπούρογλου/ Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ανδρέας Σιαδήμας/ Μουσική: Σάκης Παπαδημητρίου (Trio JoBaSa)

Ελεύθερη είσοδος