Αυτή την Τετάρτη 29/7 η Κινηματογραφική Λέσχη Νίκαιας θα προβάλλει την γαλλική ταινία” The artist” του Μισέλ Χαζαναβίσιους, παραγωγής 2011, διάρκειας 100΄.

Πρωταγωνιστούν ο Ζαν Ντυζαρντέν και η Μπερενίς Μπεζό.

Λαμπερός και αυτάρεσκος σούπερ σταρ, ο Ζορζ Βαλεντίν, ο πιο σημαντικός ηθοποιός του Χόλιγουντ την εποχή του βωβού, συναντά φιλόδοξη, ανερχόμενη στάρλετ που είναι σφόδρα ερωτευμένη μαζί του, την Πέπι Μίλερ.

Οι ζωές τους μπλέκονται κι ενώ το άστρο της Μίλερ λάμπει κάθε μέρα και περισσότερο, η δόξα του Βαλεντίν γκρεμίζεται μαζί με το βωβό σινεμά. Ο ομιλών κινηματογράφος, βρίσκει τον πρωταγωνιστή μας ανήμπορο να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, ενώ το μελόδραμα μπλέκει με την κωμωδία και απογειώνει την ταινία μέσα από συνεχείς εκπλήξεις.

Πρόκειται για ένα φιλμ που σάρωσε στην Τελετή των Όσκαρ του 2012, δίχως να διαθέτει ειδικά εφέ, αλλά κυρίως ούτε ήχο, ούτε και χρώμα. Τι είχε; Έναν σπουδαίο τρόπο να μεταδώσει το κλίμα της εποχής της και έναν πρωταγωνιστή που με τις εκφράσεις του αποτύπωνε πλήρως το δράμα το οποίο έπρεπε να χτίσει. Ένα έργο που βασίστηκε αποκλειστικά στο ταλέντο και καθόλου στην τεχνολογία.

Η ταινία απέσπασε 5 συνολικά Όσκαρ (μεταξύ των οποίων καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας, Α΄ανδρικού ρόλου),3 Xρυσές Σφαίρες και 7 βραβεία BAFTA.

Η προβολή γίνεται σε συνεργασία με την Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, παράρτημα Λάρισας.

Η ταινία θα προβληθεί στις 9.15΄μ.μ. στον κήπο του Νηπιαγωγείου με δωρεάν είσοδο.