Το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας, αποκτά μια πρωτόγνωρη δυναμική. Γεμάτες αίθουσες, νέος κόσμος, πλήθος εθελοντών και γενικά μια απόλυτα κινηματογραφική ατμόσφαιρα. Κατά τη δεύτερη ημέρα της 10ης διοργάνωσης  το αφιέρωμα στον Ισπανικό Κινηματογράφο με ταινίες από τη συλλογή του Ινστιτούτου Θερβάντες με τη συνεργασία του οποίου γίνεται το αφιέρωμα, μεγάλο κοινό παρακολούθησε τις προβολές. Η αίθουσα του Χατζηγιάννειου κατακλύσθηκε κυριολεκτικά . Στο διάλειμμα και ανάμεσα στις δύο προβολές το Κέντρο Ισπανικών Σπουδών Μαρία Μπαρμπέρο, είχε ετοιμάσει ένα πλούσιο μπουφέ με ισπανικές γεύσεις, ισπανικό κόκκινο κρασί και φυσικά το καθιερωμένο σαγκριά, το οποίο τίμησαν δεόντως οι θεατές.
Επίσης αρκετοί φίλοι του ισπανικού κινηματογράφου παρακολούθησαν στις Σεϋχέλλες την ταινία « το δέρμα που κατοικώ» του Πέδρο Αλμοδοβάρ.
Για την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη συνέχεια του αφιερώματος « Το σινεμά στα άδυτα της Δημόσιας Διοίκησης ,Γραφειοκρατία» στην Κεντρική Δημόσια Βιβλιοθήκη ώρα 19:00 με τις παρακάτω  ταινίες:
 « Εγώ ο Ντάνιελ Μπλέηκ» ( I, Daniel Blake) 2016-Β΄ Προβολή- Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Βέλγιο, 100΄, έγχρωμο, κοινωνική, σε σκηνοθεσία: Κεν Λόουτς
Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ των Καννών. Βραβείο Σεζάρ καλύτερης ξένης ταινίας. Βραβείο BAFTA καλύτερης Βρετανικής ταινίας.
 Περίληψη: Με ίσα μέρη χιούμορ, ζεστασιάς και απελπισίας, το ταξίδι είναι ειλικρινές και συναισθηματικό μέχρι το τέλος. Έχοντας πρόσφατα υποστεί σοβαρή καρδιακή προσβολή κατά τη δουλειά, ο 59χρονος Daniel Blake, διατάχθηκε από τους γιατρούς του να παραμείνει εκτός κάθε βίαιης ενέργειας και να παραμείνει σε ανάπαυση, ωστόσο, μετά από αρνητική αξιολόγηση της δουλειάς του, θεωρείται μη επιλέξιμος για αποζημίωση, χωρίς να κερδίζει αρκετούς βαθμούς για να αποκτήσει επιδόματα. Χωρίς οποιοδήποτε εισόδημα ή σύνταξη, απελπισμένος και απογοητευμένος από τις ατελείωτες, αδιέξοδες συνομιλίες μέσω τηλεφώνου με τους απρόσωπους κυβερνητικούς υγειονομικούς φορείς, ο Ντάνιελ θα επισκεφθεί υπηρεσία κοινωνικής πρόνοιας για να κάνει έφεση, για να αντιμετωπίσει αυτοπροσώπως τους δρακόντειους κοινωνικούς λειτουργούς …….
Η Γραφειοκρατία σε τρεις πράξεις με προβολή  τριών ταινιών μικρού ΄μήκους .
 « Written/unwritten»  Romania 20΄Director: Adrian Silisteanu
 “Sanctuary”  Sweden  20΄Director : Farid Zarrinbal -Harald Sandø
“Rebellious Essence” – Σλοβενία 10΄director : Ana Čigon
Το αφιέρωμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μεταρρύθμιση Δημόσιου τομέα» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.
Το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας απλώνεται και σε μικρότερες λιγότερο αμιγώς κινηματογραφικές αίθουσες με ενδιαφέροντα αφιερώματα.΄Ετσι στον Πολυχώρο Kaveh  Kanes την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου στις  17:30  θα προβληθεί η ταινία μυστηρίου  διάρκειας 109΄  του Πέδρο Αλμοδόβαρ « Κακή εκπαίδευση»  2004 ενώ την ίδια μέρα και ώρα στο Wisedog στα πλαίσια της μουσικής στον κινηματογράφο θα προβληθεί στις  17:30 η ταινία του Κρ. Κισλόφσκυ, σε μουσική Πράϊσνερ. «Τρία χρώματα: Η Κόκκινη ταινία»  1994 Διάρκεια  99΄
΄Ολες οι προβολές σε όλες τις αίθουσες είναι με ελεύθερη είσοδο για όλους.
Παρουσίαση βιβλίου
Στο Γαλλικό Ινστιτούτο  στις  20:00 θα γίνει η παρουσίαση του πρόσφατου βιβλίου του Θανάση Αγάθου « Ο Νίκος Καζαντζάκης στον Κινηματογράφο». Για το βιβλίο του θα μιλήσει ο Νίκος Σκεντέρης και ο Συγγραφέας , ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει η Ολυμπία Καλαμπαλίκη.
Ο Θανάσης Αγάθος, είναι Επίκουρος Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη νεοελληνική λογοτεχνία του 19ου και του 20ού αιώνα, σε ζητήματα πρόσληψης, στη σχέση της λογοτεχνίας με τον κινηματογράφο και το θέατρο.
Έχει δημοσιεύσει μελέτες για το έργο των Εμμανουήλ Ροΐδη, Αλέξανδρου Ρίζου-Ραγκαβή, Σπυρίδωνος Ζαμπέλιου, Κωνσταντίνου Θεοτόκη, Νίκου Καζαντζάκη, Στράτη Μυριβήλη, Γιώργου Σεφέρη, Οδυσσέα Ελύτη, Άγγελου Τερζάκη, Βασίλη Βασιλικού κ.ά.
Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ευρωπαϊκή Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και υποστήριξε διδακτορική διατριβή στον Τομέα Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα "Οι γυναικείοι χαρακτήρες στα μυθιστορήματα του Νίκου Καζαντζάκη". Έχει εργασθεί ως καθηγητής της Νέας Ελληνικής ως Ξένης Γλώσσας στο Διδασκαλείο Νέας Ελληνικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.