Αυτή την Κυριακή 23/2 η Κινηματογραφική Λέσχη Νίκαιας θα προβάλλει την γαλλική ταινία «τα χιόνια του Κιλιμάντζαρο», του Ρομπέρ Γκετιγκιάν, παραγωγής  2011, διάρκειας 90΄.

Ένα ζευγάρι πενηνταπεντάρηδων, ο άντρας του οποίου έχει χάσει πρόσφατα τη δουλειά του, πέφτει θύμα ληστείας. Δεν ξέρει πώς να αντιδράσει όμως όταν διαπιστώνει ότι αυτή έχει οργανωθεί από έναν επίσης απολυμένο πρώην συνάδελφο του συζύγου, ο οποίος αναθρέφει μόνος τα δύο μικρά αδέρφια του.

Το σενάριο δανείζεται μια από τις κεντρικές ιδέες του από ένα ποίημα του Βίκτορα Ουγκό και τοποθετεί τους ήρωές του -όπως συνήθως στις ταινίες του Γκεντιγκιάν- στη Μασσαλία, στην εργατική τάξη, από την οποία κι ο ίδιος προέρχεται, ανάμεσα στους ανθρώπους που ζουν από το λιμάνι.

Ξεκαθαρίζοντας τις καλές προθέσεις τους και την καθαρή τους καρδιά, τους φέρνει στη συνέχεια αντιμέτωπους με ένα σοβαρότατο ηθικό πρόβλημα και σου ζητά να διαλέξεις πλευρά μαζί τους.

Ο Ρομπέρ Γκεντιγκιάν, περισσότερο απ΄ οτιδήποτε άλλο είναι ένας σκηνοθέτης που επιμένει. Στην αγάπη του για τον τόπο στον οποίο μεγάλωσε, στα ιδανικά που τον ανέθρεψαν, στην πίστη του στους ανθρώπους, στην αφοσίωση στους χαρακτήρες του και στους ηθοποιούς του, που για χρόνιά αποτελούν τους συνοδοιπόρους του στο ιδιότυπο κινηματογραφικό του σύμπαν.

Η προβολή θα γίνει σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, παράρτημα Λάρισας.

Η ταινία θα προβληθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας, στις 7 μ.μ., με δωρεάν είσοδο