Τα βραβευμένα ντοκιμαντέρ “Sing” και «A Family Affair» από το το CineDoc - Greece, προβάλει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, το Σάββατο 7 Ιουλίου στις 22:00, στον θερινό κινηματογράφο «Μπαρμπής Βοζαλής» στο Μύλο του Παππά, με είσοδο ελεύθερη.
Το Sing (πρωτότυπος τίτλος: Mindenki) είναι ουγγρική δραματική μικρού μήκους ταινία σε σκηνοθεσία, σενάριο και συμπαραγωγή Κριστόφ Ντέακ. Πρωταγωνιστούν οι Ντόρκα Γκασπαρφάβλι, Ντοροτία Χάις και Σοφία Σαμόζι.

Η ταινία τοποθετείται το 1991, και ακολουθεί την ιστορία ενός μικρού κοριτσιού, το οποίο αλλάζει σχολείο και γίνεται μέλος της βραβευμένης χορωδίας του σχολείου.
Η ταινία συμμετείχε σε αρκετά φεστιβάλ, ενώ κέρδισε και βραβεία. Η Σοφία Σαμόζι, έλαβε το βραβείο της Καλύτερης Β' Ηθοποιού στο Ουγγρικό Φεστιβάλ Hungarian Film Critics Award. Το 2017, στην 89η τελετή της Αμερικανικής Ακαδημίας, έλαβε το Όσκαρ της Καλύτερης Live Action Μικρού Μήκους Ταινίας. Διάρκεια 25΄.
Το μουσικό-βιογραφικό ντοκιμαντέρ «Μια Οικογενειακή Υπόθεση» (A Family Affair), συμπαραγωγής ΕΡΤ 2015, αναφέρεται στη μεγαλύτερη μουσική οικογένεια της Κρήτης,  τους Ξυλούρηδες. Από τον θρυλικό Νίκο Ξυλούρη και τα αδέρφια του, τον φημισμένο λυράρη Ψαραντώνη και τον δεξιοτέχνη λαουτιέρη Ψαρογιάννη, μέχρι τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, τρεις γενιές μουσικών κρατούν  ζωντανή τη μουσική παράδοση της οικογένειας και τη μεταφέρουν σε χιλιάδες θαυμαστές ανά τον κόσμο.
Με κεντρικούς χαρακτήρες τον Ψαρογιώργη (Γιώργη Ξυλούρη), τα τρία παιδιά του που σπουδάζουν στη Μελβούρνη, και τον πατέρα του, Ψαραντώνη, η ταινία ακολουθεί την οικογένεια μέσα από επαγγελματικές προκλήσεις και δύσκολες προσωπικές αποφάσεις και καταγράφει τη ζωή τους για διάστημα δύο ετών.
 Από τα ορεινά τοπία των Ανωγείων μέχρι τις ερήμους της Αυστραλίας, ξεδιπλώνεται το πορτρέτο μιας οικογένειας  που έχει τη δύναμη να θυσιάσει -και να κερδίσει- τα πάντα μέσα από τη μουσική.
Σκηνοθεσία-σενάριο: Αγγελική Αριστομενοπούλου. Διάρκεια: 82΄. Βραβεία: Βραβείο Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου Καλύτερης ταινίας τεκμηρίωσης Λουκία Ρικάκη, Gold Award at FIPA 2015.
Είσοδος ελεύθερη.