Τη νέα αριστουργηματική ταινία της Κλόι Ζάο, Nomadland – Η Χώρα των νομάδων, προβάλει από τη Δευτέρα 19 έως το Σάββατο 24 Ιουλίου στις 22:00, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας στον θερινό κινηματογράφο “Μπαρμπής Βοζαλής” στον Μύλο του Παππά.

Θεωρείται η ταινία της χρονιάς, αφού εκτός από το Όσκαρ καλύτερης ταινίας 2021, κέρδισε το Χρυσό Λιοντάρι της Βενετίας, το βραβείο κοινού στο Τορόντο, τις Χρυσές Σφαίρες Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Ταινίας.

Η υπόθεση του «Nomadland» έχει στο επίκεντρο μια γυναίκα στα εξήντα, η οποία αφού έχασε τα πάντα στην οικονομική κρίση, πλέον ζει σα νομάδας, ταξιδεύοντας στην αμερικανική δύση.  

Σκοπός της, να εξερευνήσει τη ζωή εκτός της συμβατικής κοινωνίας. Η νομαδική ζωή που επιλέγει η Φερν, δε μοιάζει μ' ένα λάθος που θα μετανιώσει όταν έρθουν οι πρώτες δυσκολίες, αλλά είναι μια συνειδητή επιλογή. 

Μέσα από το ταξίδι της, βρίσκει τα σπασμένα κομμάτια του εαυτού της και τα ενώνει με τους ανθρώπους που αισθάνεται πιο κοντά. Η Φράνσις Μακ Ντόρμαντ,ξεπερνάει τον εαυτό της. 

Η κάτοχος δύο Όσκαρ Ά γυναικείου ρόλου (Fargo, Three Billboards Outside Ebbing Missouri) φαντάζει αναντικατάστατη στον ρόλο της, ως Φερν, λόγω της μοναδικής λακωνικής εκφραστικότητας που διαθέτει. 

Δραματική 2020 | Έγχρ. | Διάρκεια: 107 ‘ |

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Κλόι Ζάο, με τους: Φράνσις Μακ Ντόρμαντ, Ντέιβιντ Στράδερν, Λίντα Μέι, Σαρλίν Σουόνκι, Μπομπ Γουέλς.

Γενική είσοδος 4 ευρώ