Με επιτυχία ξεκίνησε το αφιέρωμα στον μεσογειακό κινηματογράφο από την Εταιρεία Φίλων Μεσογειακού Κινηματογράφο και Τεχνών.

Την περασμένη Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 προβλήθηκε η πρώτη κατά σειρά ταινία με χώρα προέλευσης την Ισπανία.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ ‘El silencio de otros’ σε σκηνοθεσία Καραθέδο και Μπάχαρ, ένα φίλμ το οποίο πραγματεύεται και καταδεικνύει τις ανεπούλωτες πληγές του φρανκικού καθεστώτος που ακόμη ταλανίζουν μέρος της ισπανικής κοινωνίας, σαράντα χρόνια μετά το τέλος του καθεστώτος.

Σκοπός του συγκεκριμένου αφιερώματος είναι παρουσίαση και προβολή στο κοινό κινηματογραφικών ταινιών που ασχολούνται, αναδεικνύουν και σκιαγραφούν τις σύγχρονες τάσεις, τους προβληματισμούς αλλά και τις ίδιες τις κοινωνίες, μέσα από την κινηματογραφική ματιά σκηνοθετών από τις χώρες όλης της Μεσογείου.

Όπως δήλωσε στο χαιρετισμό της προς το κοινό η πρόεδρος της Εταιρίας Φίλων κυρία Νάντια Τσιγάρα, το συγκεκριμένο σύνολο προβολών αποτελεί το πρώτο μόνο βήμα των σχεδιασμένων δραστηριοτήτων και σκοπό του έχει στην παρούσα φάση την εξοικείωση του κοινού με τη θεματολογία του σύγχρονου μεσογειακού κινηματογράφου. 

Η δραστηριότητα αποτελεί πόνημα της συνδιοργάνωσης με το Σύλλογο Πολιτισμολόγων Θεσσαλίας και το παράρτημα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στη Λάρισα.