Από την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου οι Λαρισαίοι θα μπορούν να απολαύσουν το φιλμ "1917" καθώς κάνει πρεμιέρα με 2 προβολές καθημερινά και το Σ/Κ στις 20:10 & 22:15.

To φιλμ του Βρετανού σκηνοθέτη Σαμ Μέντες «1917» ήταν ο μεγάλος νικητής των φετινών Χρυσών Σφαιρών στην απονομή που έλαβε χώρα την Κυριακή 5/1/2020, με 2 σημαντικές διακρίσεις.

Τιμήθηκε με την Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας (δράμα) και της Καλύτερης Σκηνοθεσίας και πλέον λογίζεται το μεγάλο φαβορί για τα Όσκαρ.

Το «1917» συνεχίζει στο μεταξύ να συγκεντρώνει υποψηφιότητες και βραβεία όπως τις 9 υποψηφιότητες στα βραβεία BAFTA της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, όπου μεταξύ άλλων διεκδικεί τα BAFTA Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερης Σκηνοθεσίας.

Ακόμα οι Σαμ Μέντες και Κρίστι Γουίλσον-Κερνς έχουν υποψηφιότητα για Καλύτερο Σενάριο από την Αμερικανική Ένωση Σεναριογράφων.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Στην καρδιά του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, δύο νεαροί Βρετανοί στρατιώτες, ο Σκόφιλντ (Τζορτζ ΜακΚέι) και ο Μπλέικ (Ντιν-Τσαρλς Τσάπμαν) αναλαμβάνουν μια σχετικά δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή.

Σε μια μάχη ενάντια στο χρόνο, πρέπει να περάσουν στα εδάφη του αντιπάλου και να παραδώσουν ένα μήνυμα που θα σταματήσει μια θανάσιμη επίθεση σε εκατοντάδες στρατιώτες. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο αδερφός του Μπλέικ.

Γυρισμένο σαν μονοπλάνο σε πραγματικό χρόνο από τον σκηνοθέτη του «Skyfall», Σαμ Μέντες, σε συνεργασία με τον βραβευμένο με Όσκαρ διευθυντή φωτογραφίας Ρότζερ Ντίκινς και με ένα μεγαλειώδες καστ, το «1917» είναι μία επική πολεμική ταινία που υπόσχεται να αφήσει το στίγμα της και να μείνει κλασική.

Στην ταινία παίζουν και οι Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Κόλιν Φερθ, Άντριου Σκοτ και ο Ρίτσαρντ Μάντεν.

Από την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου με 2 προβολές καθημερινά και το Σ/Κ στις 20:10 & 22:15.