Ποιος είπε πως σε μια ταινία τα σκηνικά δεν αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι και δεν έχουν τους δικούς τους συμβολισμούς; Σε πολλές το ασανσέρ κερδίζει τις εντυπώσεις. Aς φροντίσουμε λοιπόν για τη σωστή συντήρηση του ανελκυστήρα μιας και γίνεται σημείο εξέλιξης σημαντικών γεγονότων.

Η γκαρσονιέρα (1960)

Η ταινία του Billy Wilder με τον Jack Lemon και τη Shirley MacLaine μας συστήνει την πρωταγωνίστρια μέσω του ασανσέρ καθώς είναι η κοπέλα που υποδέχεται πάνω σε αυτό τους επισκέπτες του κτιρίου όπου εργάζεται. Εκεί την ξεχωρίζει ο Jack Lemon που αρχικά διστάζει να την προσεγγίσει όμως στη συνέχεια γνωρίζονται καλύτερα και η πλοκή της ιστορίας εξελίσσεται μέσα από μια σειρά ανατροπών.

Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας

Μια ταινία φτιαγμένη από κακάο, ζάχαρη και γάλα βγήκε στις αίθουσες των κινηματογράφων το 2005 με τον μικρό Charlie να κερδίζει το πολυπόθητο εισιτήριο και μια επίσκεψη στο εργοστάσιο σοκολάτας του Willy Wonka. Και πώς γίνεται η ξενάγηση στον γιγαντιαίο αυτό χώρο; Μα με ένα γυάλινο ασανσέρ που θυμίζει και κάτι από επιστημονική φαντασία καθώς εκτοξεύεται, ακολουθεί μια τελείως μη ευθυγραμμισμένη πορεία και γενικά υπακούει στα θέλω του αφεντικού του. 

Στη σκιά των 4 γιγάντων

Δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε από τη λίστα αυτή τον μετρ των ταινιών μυστηρίου, τον Alfred Hitchcock. «Στη σκιά των 4 γιγάντων» με τον Cary Grant, ο ήρωας θεωρείται εκ παραδρομής κατάσκοπος και αντιμετωπίζει την κατηγορία της δολοφονίας ενός διπλωμάτη. Και εδώ υπάρχει η σκηνή του ασανσέρ όπου η μητέρα του ήρωα ρωτά τους επίδοξους δολοφόνους του γιου της, αν σκοπεύουν να τον σκοτώσουν με αποτέλεσμα να προκαλέσει το έντονο γέλιο όσων βρίσκονται μέσα σε αυτό.

Ο Παπατρέχας

 

Στην ταινία «Ο Παπατρέχας» με τον Θανάση Βέγγο, ο πρωταγωνιστής είναι θυρωρός σε πολυκατοικία. Με τη δουλειά του παλεύει να καλύψει τα αναγκαία για τον ίδιο, τις έξι αδελφές και τη θεία του. Στην προσπάθεια αυτή σκαρφίζεται διάφορα κόλπα για να εξοικονομήσει χρήματα όπως για παράδειγμα χαλάει επίτηδες το ασανσέρ για να κερδίσει bonus από την κυρία Καλιακούδα ανεβάζοντάς τη στο διαμέρισμά της κρατώντας την κυριολεκτικά στην πλάτη του.

Για τον λόγο αυτό, καλό είναι να φροντίζετε για την άψογη συντήρηση ανελκυστήρων σας σας τόσο για να εξασφαλίσετε την άνεση και την ασφάλειά σας αλλά και για να κάνετε οικονομία στην τσέπη σας! Στη thivaioslift θα εξυπηρετηθείτε άμεσα-γρήγορα-οικονομικά. Επικοινωνήστε μαζί τους για να κλείσετε το δικό σας ραντεβού.