Αυτή την Τετάρτη 7/7 και στις 9.30 μ.μ η Κινηματογραφική Λέσχη Νίκαιας του Δ. Κιλελέρ προβάλλει την ταινία “1968”  του Τάσου Μπουλμέτη, παραγωγής 2018, διάρκειας 94΄.

Πρωταγωνιστούν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Ορφέας Αυγουστίδης, Γιώργος Μητσικώστας.

Μέσα σε μία λαμπερή νύχτα του 1968, ξετυλίγεται μια ιστορία εθνικής ανάτασης, με επίκεντρο το θρυλικό αγώνα στο Καλλιμάρμαρο που παρακολούθησε ολόκληρη η Ελλάδα από το ραδιόφωνο, και πάνω από 80.000 άνθρωποι από κοντά («σπάζοντας» το ρεκόρ Γκίνες ως η μεγαλύτερη συνάθροιση σε αγώνα μπάσκετ).

Οι συγκινητικές και αστείες ιστορίες της ταινίας συνθέτουν έναν πολύχρωμο μικρόκοσμο, αλλά και τον καμβά μιας συγκλονιστικής εποχής, και μιας ολόκληρης χώρας.

Ο Τάσος Μπουλμέτης, Κωνσταντινοπολίτης και δηλωμένος Αεκτζής, ανέλαβε να ζωντανέψει αυτό το κατόρθωμα επιλέγοντας να μοιράσει την ταινία του στα δύο: Μία ταινία για την εποχή, και ένα ντοκιμαντέρ με τους τότε πρωταγωνιστές.

Η ταινία απέσπασε δύο βραβεία στο 12ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες των Ηνωμένων Πολιτειών, της καλύτερης ταινίας ντοκιμαντέρ και της Κριτικής Επιτροπής ως καλύτερης ταινίας.

Η ταινία θα προβληθεί στον κήπο του Νηπιαγωγείου με δωρεάν είσοδο.