Μια σημαντική διεθνής διάκριση για τον Λαρισαίο ποιητή και γιατρό Δημήτρη Π. Κρανιώτη, ο οποίος τιμήθηκε με το Λατινοαμερικανικό Βραβείο Ποίησης για το 2021 από τη Λατινοαμερικανική Ακαδημία Σύγχρονης Λογοτεχνίας που εδρεύει στο Μεξικό.

Η Academia Latinoamericana de Literatura Moderna σε πανηγυρική συνεδρία της στην πόλη Chilpancingo του Μεξικού απένειμε το διεθνές βραβείο ποίησης Premio Latinoamericano de Poesia “Carlos Hugo Garrido Challen” στον Λαρισαίο ποιητή.

Ο Δημήτρης Π. Κρανιώτης είναι ιατρός ειδικός παθολόγος κι έχει εκδώσει 9 ποιητικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ποιήματά του μεταφράστηκαν σε 25 γλώσσες και δημοσιεύτηκαν σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Έχει συμμετάσχει σε αρκετά Διεθνή Φεστιβάλ Ποίησης στο εξωτερικό και διοργάνωσε το 2011 στη Λάρισα το 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών και το 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Ποίησης.

Είναι διδάκτωρ Λογοτεχνίας, ακαδημαϊκός στην Ιταλία και μέλος του World Poetry Movement, του PEN Greece, της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, κ.ά.