Αμέτρητες είναι οι εκδηλώσεις στη Λάρισα που έχουν αναβληθεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Από τις μεγαλύτερες εξ αυτών το Πάρκο των Ευχών, η χριστουγεννιάτικη μεταμόρφωση του πάρκου Αλκαζάρ που για τρεις χειμώνες (2017-2019) έβαλε τη Λάρισα στον χάρτη των γιορτινών τουριστικών προορισμών. Μέχρι η επέλαση του κορονοϊού να καταστήσει ανέφικτη τη διοργάνωση το 2020 κάνοντας τη νέα παράδοση προσωρινά να "ξεχαστεί".

Μαζί με αυτή μάλλον ξεχάστηκε και η επίσημη σελίδα του Πάρκου των Ευχών στο Facebook, η οποία έχει μετατραπεί σε σελίδα με... ύποπτο περιεχόμενο. 

Όπως καταγράφει το kosmoslarissa.gr, πλέον στην άλλοτε ηλεκτρονική διεύθυνση του Πάρκου στο Facebook οι επισκέπτες αντικρύζουν τη σελίδα "Video World" με μία γυναίκα που προβάρει κόκκινο φόρεμα στη φωτογραφία προφίλ να τους καλωσορίζει στην Τζακάρτα, η οποία αναφέρεται ότι είναι η ...νέα διεύθυνση του Πάρκου σύμφωνα με τη σελίδα.

Τα πράγματα γίνονται χειρότερα όταν ο χρήστης αρχίζει να "σκρολάρει" προς τα κάτω βλέποντας τι ανεβάζει ο νέος διαχειριστής της σελίδας. Αρχικά συναντά μία ανάρτηση που προτρέπει να κάνεις κλικ αν θέλεις να σώσεις τον γάμο σου "ακόμα και αν μόνο εσύ το θέλεις". Από το link και μόνο φαίνεται πως πρόκειται για ιό.

Ακολουθεί ένα βίντεο που τιτλοφορείται "το πιο ζεστό και το πιο νόστιμο" (σύμφωνα με τις δεξιότητες του Google στη μετάφραση Ινδονησιακών) και δείχνει μία γυναίκα να χορεύει στο δωμάτιό της. 

Ακολουθώντας τα trends, όμως, η σελίδα του "Πάρκου των Ευχών" ανεβάζει και stories, με ακόμα πιο ακατάλληλη θεματολογία.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι οι παραπάνω αναρτήσεις έχουν συγκεντρώσει ορισμένα Like και share από τους άλλοτε φίλους του χριστουγεννιάτικου πάρκου της Λάρισας.

Είναι προφανές ότι κάποιος απέκτησε πρόσβαση στη σελίδα του Πάρκου των Ευχών στο facebook (σημειωτέον ότι οι σελίδες σε Instagram και Youtube λειτουργούν κανονικά) και ανεβάζει ανενόχλητος δικό του περιεχόμενο. Άγνωστο επίσης αν ο Δήμος Λαρισαίων μπορεί να ανακτήσει την πρόσβαση στη σελίδα και να την επαναλειτουργήσει ή εάν θα πρέπει να δημιουργηθεί κάποια από το μηδέν για την επόμενη φορά που θα λειτουργήσει το Πάρκο των Ευχών.

Γ.Τ. - kosmoslarissa.gr