Πιθανότατα μέσα στο τελευταίο πενθήμερο του Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πιλοτική εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), με την πρώτη καταβολή οικονομικής ενίσχυσης, σε περισσότερους από 33.700 δικαιούχους, που έχουν προκύψει έως τώρα σε 30 δήμους όλης της χώρας.  Σε επίπεδο Θεσσαλίας το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί στους δήμους Ελασσόνας και Τρικκαίων. Από την κωδικοποίηση των πρώτων στοιχείων, φαίνεται ότι το 54% των αιτούντων έχουν μηδενικό εισόδημα. Επίσης, φαίνεται ότι οι μισοί είναι μακροχρόνια άνεργοι, δηλαδή βρίσκονται χωρίς δουλειά, χρονικό διάστημα άνω των 12 μηνών.
Όσοι υπέβαλλαν αίτηση τον Ιούλιο, πρόκειται να λάβουν αναδρομικά ποσά δύο μηνών, δηλαδή Αυγούστου και Σεπτεμβρίου. Το επίδομα για κάθε μεμονωμένο ενήλικα είναι 200 ευρώ το μήνα, εφόσον δεν έχει άλλο εισόδημα. Σε περίπτωση που υπάρχει εισόδημα το κράτος θα συμπληρώνει το ποσό μέχρι τα 200 ευρώ. Για κάθε επιπλέον ενήλικα σε ένα νοικοκυριό θα καταβάλλονται επιπλέον 100 ευρώ, ενώ για κάθε ανήλικο μέλος θα καταβάλλονται επιπλέον 50 ευρώ. Μια τετραμελής οικογένεια θα μπορεί να λάβει οικονομική ενίσχυση έως 400 ευρώ το μήνα.
Στους υπόλοιπους 295 δήμους που δεν εντάσσονται στην πρώτη φάση της εφαρμογής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης θα συνεχιστεί να εφαρμόζεται το πρόγραμμα Καταπολέμησης της Ανθρωπιστικής Κρίσης με όλες τις παροχές του μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016…
Τ.Π.