Με ποσό άνω των 75.000 ευρώ ενίσχυσαν οι νεοδημοκράτες της Λάρισας το χειμαζόμενο κομματικό ταμείο, καθώς οι επανεγγραφές στη ΝΔ έφτασαν τις 6.366 σε επίπεδο νομού. Όλοι αυτοί κατέβαλαν συνδρομή 12 ευρώ και θα έχουν δικαίωμα ψήφου στις εσωκομματικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής 13 Μαΐου. …

Η ΝΔ ενθάρρυνε την ηλεκτρονική επανεγγραφή των μελών της καθώς η διαδικασία στα κομματικά γραφεία με αυτοπρόσωπη παρουσία έληξε πολύ νωρίς. Συνεχίστηκε όμως μέσω ίντερνετ, στην ιστοσελίδα του κόμματος, όπου οι ενδιαφερόμενοι πληκτρολογούσαν τα προσωπικά τους στοιχεία και εφόσον αυτά αντιστοιχούσαν με πρόσωπο εγγεγραμμένο στους εκλογικούς καταλόγους του Υπουργείου Εσωτερικών, Έλληνας δηλαδή με δικαίωμα ψήφου, τότε γινόταν δεκτή η εγγραφή του στη ΝΔ, με την προϋπόθεση καταβολής 12 ευρώ. Τα χρήματα καταβάλλονταν ηλεκτρονικά μέσω χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας. 

Λέγεται ότι πολλές εγγραφές καλύφθηκαν από τις ίδιες κάρτες αλλά αυτό θεωρείται ως εξυπηρέτηση και όχι ως κατευθυνόμενες εγγραφές από ενδιαφερόμενους υποψηφίους που κάλυψαν τα 12ευρα των υποστηρικτών τους. 

Φυσικά η ύπαρξη δύο υποψηφιοτήτων για την προεδρία της ΝΟΔΕ αύξησε το ενδιαφέρον άρα και τις επανεγγραφές μελών. Το ενδιαφέρον ενισχύθηκε περαιτέρω στις ΔΗΜΤΟ όπου υπάρχουν επίσης δύο υποψήφιοι πρόεδροι. Ειδικά στα Φάρσαλα και τον Τύρναβο προβλέπεται τιτανομαχία. Οι μισοί από τους 6.366 επανεγγραφέντες στη ΝΔ αντιστοιχούν στη ΔΗΜΤΟ της πόλης της Λάρισας καθώς φτάνουν τα 3.275 άτομα.

Ζ (Ελευθερία)