Έντονα δυσαρεστημένος με τον στενό του συνεργάτη, προσκείμενο στον ΣΥΡΙΖΑ, Λαρισαίο ηθοποιό Λάκη Λαζόπουλο, είναι ο ιδιοκτήτης του Αlpha Δημήτρης Κοντομηνάς ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του όπως και με άλλα στελέχη του σταθμού. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Κοντομηνάς μίλησε σε υψηλούς τόνους μη κρύβοντας την οργή του για την εξέλιξη στο θέμα των αδειών. Φέρεται μάλιστα να χρέωσε στον Λάκη Λαζόπουλο ότι ενώ από το 2014 είχε παίξει ρόλο στο να διαμορφωθεί γραμμή υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και είχε παρασύρει συνολικά τον σταθμό και την ιδιοκτησία του προς αυτή την κατεύθυνση, αυτή η επιλογή αποδείχθηκε λάθος διότι το αποτέλεσμα την κρίσιμη ώρα ήταν αρνητικό. 

Ο κ. Κοντομηνάς ζήτησε από τον Λάκη Λαζόπουλο να συστρατευθεί με το υπόλοιπο δυναμικό του Alpha στη μεγάλη μάχη που ξεκινά. Εκείνος όμως επιφυλάχθηκε να απαντήσει, επιβεβαιώνοντας τις χθεσινές πληροφορίες μας ότι θέλει να κρατήσει αποστάσεις. 

Οι αποστάσεις Λαζόπουλου φάνηκαν κατά την σημερινή συγκέντρωση που έγινε αργότερα στον Alpha από την οποία ο Λαρισαίος απουσίαζε. 

Μιλώντας στα κορυφαία διοικητικά στελέχη του Alpha, παρουσία των παρουσιαστών, των δημοσιογράφων και των εκπομπαρχών -πλην του Λάκη Λαζόπουλου ο οποίος δεν πήγε- ο Δημήτρης Κοντομηνάς επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι εξαπατήθηκε στην υπόθεση των αδειών και ότι ο Alpha δεν πρόκειται να κλείσει καθώς υπάρχουν τρόποι να παραμείνει σε λειτουργία. 

«Εγώ τους βοήθησα», είπε ο κ. Κοντομηνάς, προσθέτοντας «γιατί είναι νέοι άνθρωποι και πίστευα ότι θα βοηθήσουν τη χώρα, αλλά η πολιτική τους και οι επιλογές τους στην οικονομία οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή. Προσωπικά με κυνηγούν με μια ανύπαρκτη δικαστική υπόθεση για να με έχουν όμηρο και προσπαθούν να κλείσουν τον Alpha για να δώσουν τα κανάλια στους εκλεκτούς τους. Δεν πρόκειται, όμως, να κλείσουμε και έχουμε ήδη επεξεργαστεί τρόπους για να μείνουμε ζωντανοί». 

«Ακόμη και αυτοί που πήραν τις άδειες», πρόσθεσε ο κ. Κοντομηνάς, «στην πραγματικότητα δεν τις θέλουν γιατί είναι ακριβές και οι τηλεοπτικοί σταθμοί, έτσι όπως είναι σήμερα η οικονομία, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βγουν οικονομικά». 

Να σημειωθεί ότι ο Alpha στήριξε προεκλογικά και μετεκλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση Τσίπρα, ωστόσο η αδυναμία του σταθμού να πάρει άδεια τoν οδηγεί σε πλήρη μεταστροφή, αφού ήδη το δελτίο ειδήσεων του σταθμού αντιπολιτεύεται σφοδρά την κυβέρνηση.