Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο «Υγιεινή & Ασφάλεια στο Χώρο Εργασίας», σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μηχανικών ΤΕ Δημοσίων Υπαλλήλων (ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ. Δ.Υ.) Λάρισας - Μαγνησίας και με συντονιστή τον κ. Κατσαούνη Ιωάννη Μηχανολόγο ΥΕΘΑ/ΓΕΣ - Εκπαιδευτή ενηλίκων.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων του «Πανεπιστημίου των Πολιτών» του Δήμου Λαρισαίων, εντάσσεται στον πυλώνα «Εκπαίδευση Προσωπικού Δήμου Λαρισαίων» με την συμμετοχή εργαζομένων των υπηρεσιών Πρασίνου, Καθαριότητας Τεχνικής Υπηρεσίας, καθώς και εργαζομένων σε διοικητικές υπηρεσίες (υπηρεσίες γραφείου).

Κατά την διάρκεια του προγράμματος οι εργαζόμενοι του Δήμου πήραν πολλές χρήσιμες πληροφορίες για μέτρα προστασίας που αφορούν στην υγεία (πρόληψη για μυοσκελετικά προβλήματα, κίνδυνοι υψηλού θορύβου και κακής χρήσης ηλεκτρικών συσκευών και μηχανημάτων), ζητήματα πυροπροστασίας και συμπεριφορά σε περίπτωση σεισμού, θέματα εργασιακού στρές, υποχρεώσεις εργοδότη και εργαζομένου, σχετική νομοθεσία.

Την ευθύνη για την υλοποίηση του προγράμματος έχει η Διεύθυνση Παιδείας - Τμήμα Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Λαρισαίων. Το πρόγραμμα «Ασφάλεια & Υγιεινή στο Χώρο Εργασίας» εντάσσεται στις δράσεις για την προώθηση της φιλοσοφίας της διά βίου μάθησης στο πλαίσιο της «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει».

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2410680249, 2410680250 (Τμήμα Διά Βίου Μάθησης)

E-mail: learning-city@larissa.gov.gr

Facebook: https://www.facebook.com/learninglarissa2016