Γράφει και επιμελείται η Νεκταρία Βαρσαμή-Πουλτσίδη

Πλησιάζουμε στην Εβδομάδα των Παθών. Προετοιμασίες αγάπης, με ευλάβεια, κατάνυξη και ψυχική ανάταση μετά το Θείο Δράμα. Τα παιδιά ανυπομονούν για τα δώρα τους, οι εορτάζοντες πολλοί. Νέες αναγνωστικές προτάσεις λοιπόν, για όλους.

1-Από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το βιβλίο «Η φωνή των δέντρων» του συγγραφέα Θοδωρή Αραμπατζή. Η εικονογράφηση είναι της Δέσποινας Μανώλαρου.

Μετά από μια οικολογική καταστροφή, η Μαρία κι η οικογένειά της βρίσκουν καταφύγιο στα βουνά. Εκεί το εντεκάχρονο κορίτσι θα ανακαλύψει ότι έχει την ικανότητα να συνομιλεί με τα δέντρα και τα φυτά…

Με τη συγγραφική του δεινότητα, τους έξυπνους διαλόγους, τις πληροφορίες και τους χαρακτήρες ο συγγραφέας μας μεταφέρει τις ανησυχίες του σε μια προσπάθεια αφύπνισης της περιβαλλοντικής μας αφύπνισης.

Περίληψη: Όταν η πόλη της πλήττεται από μια πρωτόγνωρη οικολογική καταστροφή, η εντεκάχρονη Μαρία βρίσκει καταφύγιο μαζί με την οικογένειά της στα γύρω βουνά. Εκεί ανακαλύπτει έκπληκτη ότι μπορεί να συνομιλεί με τα δέντρα και τα υπόλοιπα φυτά. Καθώς μαθαίνει κάποια από τα πιο συγκλονιστικά μυστικά της φύσης, η Μαρία νιώθει τον σεβασμό και τον θαυμασμό της για τον κόσμο του δάσους να μεγαλώνουν.

Ταυτόχρονα όμως καταλαβαίνει ότι πολλές από τις πράξεις και τις αξίες των ανθρώπων βρίσκονται σε αντίθεση όχι μόνο με τους κανόνες της φύσης, αλλά και με την ίδια τη λογική. Όλα μέσα της αρχίζουν λοιπόν να ανατρέπονται για να δώσουν τη θέση τους σε μια νέα ισορροπία. Κι όταν πια νιώθει πως ανήκει κι αυτή στον κόσμο του δάσους, τολμά να αναλάβει μια πολύ κρίσιμη αποστολή...

Αρκεί να με κοιτάξεις προσεκτικά από πάνω ως κάτω και θα τα καταλάβεις όλα. Είμαι ένα τεράστιο δέντρο. Δεσπόζω στην κορυφή ενός ψηλού λόφου. Προκαλώ το δέος ακόμα και στους ανθρώπους. Για φαντάσου πόσο μοναχικός και ακατάδεχτος θα ήταν κάποιος άνθρωπος στη θέση μου. Εγώ όμως είμαι το ακριβώς αντίθετο. Τα κλαδιά μου είναι γεμάτα πουλιά.

Τα κελαηδίσματά τους αντηχούν σε όλη την περιοχή. Ο κορμός μου είναι σκαμμένος σε εκατό μεριές. Μυρμήγκια, μέλισσες, σφήκες και σκίουροι φωλιάζουν μέσα μου και με περιτριγυρίζουν συνεχώς από πάνω μέχρι κάτω. Η βόρεια πλευρά μου έχει καταληφθεί από τα βρύα. Ψάξε δίπλα στις ρίζες μου και θα βρεις μανιτάρια...

Στοιχεία Βιβλίου

Τίτλος: Η φωνή των δέντρων

Συγγραφέας: Θοδωρής Αραμπατζής

ISBN: 978-618-03-3218-6

Αρ. σελίδων: 240

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

2-Από τις Εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορούν τα βιβλία «Τα μυστικά των Πυραμίδων» και «Στο κάστρο του βασιλιά Αρθούρου», της σειράς Ταξίδι στο Χρόνο του συγγραφέα Τζερόνιμο Στίλτον. Η μετάφραση ανήκει στην Ελένη Τουλούπη.

Στο βιβλίο Τα μυστικά των Πυραμίδων, ο Στίλτον ταξιδεύει με τη μηχανή του χρόνου του καθηγητή Βολτ στην Γκίζα 16-8-1280 πΧ της Αρχαίας Αιγύπτου. Καθώς η μηχανή τους μεταφέρει στην έρημο της Αιγύπτου επισκέπτεται: το σπίτι του Ρίρι-ρατ, την ταβέρνα της μούμιας και το ναό των ταριχευτών, όπου θα τον κυνηγήσουν οι κροκόδειλοι του Φαραώ και θα βρεθεί πάλι στην έρημο χωρίς σταγόνα νερό. Η αποστολή του είναι να λύσει το αίνιγμα της Σφίγγας και να αποκαλύψει τα μυστικά των Πυραμίδων.

Σ’ αυτή την συναρπαστική περιπέτεια μαθαίνουμε για τα ιερογλυφικά, την τέχνη της μουμιοποίησης αλλά και της επιστήμης.

Στο βιβλίο Στο κάστρο του βασιλιά Αρθούρου μεταφερόμαστε στην θρυλική εποχή του Κάμελοτ, όπου θα γνωρίζουμε την Βασιλιά Αρθούρο, τη Βασίλισσα Γκουίνεβιρ και τους Ιππότες της Στρογγυλής Τραπέζης. Θα λάβουμε μέρος στους Ιπποτικούς αγώνες, θα ελευθερώσουμε μία δεσποσύνη και στο τέλος θα παρακολουθήσουμε την στέψη του Βασιλιά Αρθούρου. Κι με αυτό το βιβλίο ολοκληρώνεται η σειρά Ταξίδια στο Χρόνο.

Περίληψη: ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΑΜΠΕΡΙΟΥ ΒΟΛΤ! ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΜΑΚΡΙΝΕΣ ΕΠΟΧΕΣ, ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΑΓΡΙΑ ΘΗΡΙΑ, ΘΑ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΟΥΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΕΣ ΤΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΑ! ΣΑΣ ΤΟ ΕΓΓΥΩΜΑΙ ΕΓΩ, Ο ΤΖΕΡΟΝΙΜΟ ΣΤΙΛΤΟΝ.

Έχει τύχει να σας κυνηγάνε οι κροκόδειλοι του φαραώ για να σας φάνε; Να βρεθείτε στην έρημο, χωρίς ούτε μια σταγόνα νερό; Να πρέπει να λύσετε το αίνιγμα της Σφίγγας; Ε, εμένα μου έχει τύχει!

Ξεκίνησα για ένα ταξίδι στον χρόνο με τον Ποντικοναυτίλο, την καταπληκτική μηχανή του καθηγητή Βολτ, και ξαφνικά βρέθηκα στην Αρχαία Αίγυπτο προσπαθώντας να ανακαλύψω πώς χτίστηκαν οι πυραμίδες…

Μα τις χίλιες ξετυλιγμένες μούμιες, έζησα μία από τις πιο συναρπαστικές περιπέτειες της ζωής μου!

Στοιχεία Βιβλίου

Τίτλος: Τα μυστικά των Πυραμίδων

Συγγραφέας: Τζερόνιμο Στίλτον

ISBN: 978-960-04-4924-2

Αρ. σελίδων: 128

Έτος έκδοσης: 2018

Εκδόσεις: Κέδρος

Περίληψη: ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΑΜΠΕΡΙΟΥ ΒΟΛΤ! ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΜΑΚΡΙΝΕΣ ΕΠΟΧΕΣ, ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΑΓΡΙΑ ΘΗΡΙΑ, ΘΑ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΟΥΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΕΣ ΤΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΑ! ΣΑΣ ΤΟ ΕΓΓΥΩΜΑΙ ΕΓΩ, Ο ΤΖΕΡΟΝΙΜΟ ΣΤΙΛΤΟΝ.

Έχει τύχει να πάρετε μέρος σε ιπποτικούς αγώνες; Να πρέπει να απελευθερώσετε μια αιχμάλωτη δεσποσύνη; Να παρακολουθήσετε τη στέψη ενός βασιλιά; Ε, εμένα μου έχει τύχει!

Ξεκίνησα για ένα ταξίδι στον χρόνο με τον Ποντικοναυτίλο, την καταπληκτική μηχανή του καθηγητή Βολτ, και ξαφνικά βρέθηκα στη μεσαιωνική Βρετανία, στην εποχή του βασιλιά Αρθούρου… Μα τις χίλιες μαύρες γάτες, έζησα μία από τις πιο συναρπαστικές περιπέτειες της ζωής μου!

Στοιχεία Βιβλίου

Τίτλος: Στο κάστρο του βασιλιά Αρθούρου

Συγγραφέας: Τζερόνιμο Στίλτον

ISBN: 978-960-04-4923-5

Αρ. σελίδων: 128

Έτος έκδοσης: 2018

Εκδόσεις: Κέδρος

3-Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορεί το πρώτο βιβλίο «Ψιλά Γράμματα» της σειράς Dreamland Billionaires της συγγραφέως Lauren Asher. Η μετάφραση ανήκει στην Κατερίνα Νικήτα.

Ο Ρόουαν Κέιν κληρονομεί με τ’ αδέρφια του μια τεράστια εταιρεία και μια αμύθητη περιουσία. Έχει μόνο ν’ αποδείξει ότι είναι ικανός να ανανεώσει τη Dreamland, το θεματικό πάρκο της εταιρείας.

Στο πρώτο βιβλίο της ρομαντικής αυτής σειράς βιβλίων πρωταγωνιστούν τρεις δισεκατομμυριούχοι αδερφοί και οι γυναίκες που θα τους κάνουν να γονατίσουν. Εδώ μπλέκεται ο ρομαντισμός με το παραμύθι.

Μπορεί να μην είναι το πιο πρωτότυπο θέμα βιβλίου αλλά γέμισε όμορφα τον χρόνο μου.

Περίληψη: Εκείνος είναι κληρονόμος μιας εταιρείας που κατασκευάζει… παραμύθια. Εκείνη καλείται να δουλέψει για το πιο απαιτητικό αφεντικό που γνώρισε ποτέ.

Αν θέλουν και το δικό τους παραμύθι να έχει ευτυχισμένο τέλος, τότε πρέπει να προσέξουν λίγο περισσότερο τα… ψιλά γράμματα!

Ο Ρόουαν Κέιν και τα δύο αδέλφια του κληρονομούν από τον παππού τους μια τεράστια εταιρεία και μια αμύθητη περιουσία. Για να περάσουν όλα αυτά και επίσημα στα χέρια του, ο Ρόουαν πρέπει να αποδείξει ότι είναι ικανός να ανανεώσει την Ντρίμλαντ, το θεματικό πάρκο της εταιρείας. Στην πραγματικότητα, δε θέλει να έχει καμία σχέση μ ’ αυτά, αλλά, από σεβασμό στη μνήμη του παππού του, αποφασίζει να δουλέψει σκληρά και είναι αποφασισμένος να τα καταφέρει.

Η Ζάρα είναι απλώς μία από το πλήθος των υπαλλήλων του Ρόουαν Κέιν. Όταν όμως, μεθυσμένη, στέλνει μια επικριτική πρόταση για το πάρκο, τρέμει ότι θα απολυθεί. Αντ’ αυτού, εκείνος της προσφέρει τη δουλειά των ονείρων της. Αλλά υπάρχει μια παγίδα: ο Ρόουαν είναι το πιο απαιτητικό και το πιο σκληρό αφεντικό που υπάρχει. Η καρδιά της Ζάρα δε δίνει καμία σημασία σ’ αυτό. Ήρθε η ώρα να μάθει ο δισεκατομμυριούχος ότι τα χρήματα δεν μπορούν να διορθώσουν ή να αγοράσουν τα πάντα. Και ειδικά τους ανθρώπους!

Το πρώτο βιβλίο της σειράς μπεστσέλερ, όπου πρωταγωνιστούν οι τρεις δισεκατομμυριούχοι αδελφοί της Ντρίμλαντ και οι γυναίκες που θα τους κάνουν να γονατίσουν.

Στοιχεία Βιβλίου

Τίτλος: Ψιλά Γράμματα

Συγγραφέας: LaurenAsher

ISBN: 978-618-01-4917-3

Αρ. σελίδων: 456

Έτος έκδοσης: 2023

Εκδόσεις: Ψυχογιός 

4-Από τις Εκδόσεις iwrite κυκλοφορεί το βιβλίο «Όταν… Η δύναμη της μουσικής ακρόασης, μέσα από τη φαντασία των παιδιών» της συγγραφέως Εύης Ανδριώτη. Η εικονογράφηση είναι της Λυδίας Χατζημάρκου. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας άνω των 4 ετών.

Ο μικρός μας ήρωας όταν…. νιώθει χαρούμενος, όταν κάνει φανταστικά ταξίδια στο διάστημα, όταν γίνεται πειρατής, όταν μεταμορφώνεται σε χορευτή και σε πολλές ακόμη στιγμές, πάντα ακούει μουσική.

Η μουσική μας βοηθάει -όπως και οι υπόλοιπες τέχνες- να εκφραστούμε πιο εύκολα και να απελευθερώσουμε τα όποια συναισθήματά μας.

Περίληψη: Η δύναµη της µουσικής ακρόασης που ταξιδεύει τους µικρούς µας φίλους σε µοναδικά µονοπάτια… Η δύναµη της µουσικής µέσω της φαντασιακής ανάπτυξης που κάθε παιδί χρειάζεται να βιώσει…

Η άτυπη µουσική µάθηση που λειτουργεί σαν εφαλτήριο στη συναισθηµατική ανάπτυξη του παιδιού και του κάθε ανθρώπου. Η άτυπη µουσική µάθηση που µας συντροφεύει για πάντα. Η µουσική ως αίσθηµα του ανήκειν. Η µουσική ως γνώση του εαυτού και του άλλου. Η µουσική ως εξερευνητής των πολιτισµών.

Η μουσική ως η ζωή των πάντων.

Στοιχεία Βιβλίου

Τίτλος: Όταν… Η δύναμη της μουσικής ακρόασης, μέσα από τη φαντασία των παιδιών

Συγγραφέας: Εύη Ανδριώτη

ISBN: 978-960-627-365-0

Αρ. σελίδων: 32

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: iwrite

5-Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορεί το βιβλίο «Η λογοδοσμένη» της συγγραφέως Κίρα Κας. Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο της διλογίας της συγγραφέως. Η μετάφραση ανήκει στην Πηνελόπη Τριαδά. Ένα επικό βασιλικό ειδύλλιο.

Τζέιμσον, ο μονάρχης της Κορόα. Βρίσκεται σε αναζήτηση της μέλλουσας συζύγου του. Άστατος όμως, μέχρι.... που γνωρίζει την ευγενικής καταγωγής Χόλις. Ανατροπή ή κάλυψη; Ίντριγκες, κουτσομπολιά, βασιλικοί χοροί, εντυπωσιακά φορέματα, λαμπερά κοσμήματα κι ένα στέμμα που το ονειρεύονται πολλές αλλά μία θα είναι η τυχερή. Άραγε θα είναι η Χόλις;

Γρήγορη πλοκή, με δολοπλοκίες και ρομαντισμό. Ένα ανάγνωσμα που εστιάζει θεσμό της φιλίας, στη δύναμη της συγχώρεσης αλλά και της ενότητας.

Περίληψη: Ο νεαρός βασιλιάς της Κορόα φλερτάρει με ένα σωρό κορίτσια, μέχρι που γνωρίζει τη Χόλις Μπράιτ.

Η Χόλις έχει μεγαλώσει στο Κάστρο Κερέσκεν, ανάμεσα στις άλλες κόρες των ευγενών που τρέφουν την ελπίδα ότι θα τραβήξουν την προσοχή του βασιλιά. Όταν λοιπόν ο Βασιλιάς Τζέιμσον διακηρύσσει την αγάπη του για εκείνη, η Χόλις σοκάρεται… και ενθουσιάζεται.

Ωστόσο, σύντομα συνειδητοποιεί ότι, μαζί με τα πανάκριβα δώρα και την προσοχή, αυτή η νέα ζωή φέρνει τεράστιες προσδοκίες, οι οποίες την κάνουν να αναρωτιέται αν είναι στ’ αλήθεια φτιαγμένη για γαλαζοαίματη.

Μια επίσκεψη από τον βασιλιά της Ισόλτης είναι η κατάλληλη ευκαιρία για τη Χόλις να αποδείξει στον Τζέιμσον –και στον εαυτό της– ότι διαθέτει όλα όσα απαιτούνται για να γίνει βασίλισσα. Όταν όμως γνωρίζει έναν Ισόλτιο ξένο, ανακαλύπτει ότι το μέλλον που επιθυμεί είναι ένα μέλλον που δεν είχε τολμήσει να ονειρευτεί ποτέ.

Στοιχεία Βιβλίου

Τίτλος: Η λογοδοσμένη

Συγγραφέας: Κίρα Κας

ISBN: 978-618-01-3808-5

Αρ. σελίδων: 336

Έτος έκδοσης: 2021

Εκδόσεις: Ψυχογιός

6-Από τις Εκδόσεις iwrite κυκλοφορεί το βιβλίο «Μάτζικα: Το Κάλεσμα του Πεπρωμένου» του συγγραφέα Δημήτρη Μανδάνη.

Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα φαντασίας που πλέκει αριστοτεχνικά την μαγεία με τις μυστηριώδεις δυνάμεις και μια αξέχαστη περιπέτεια ξεκινά… Είσαι έτοιμος να την ανακαλύψεις και να ταξιδέψεις στον φανταστικό κόσμο του Μάτζικα;

Ο νεαρός Μπράιαν ανακαλύπτει πως στις φλέβες του κυλάει η μαγική δύναμη του Μάτζικα. Μια μάστιγα όπως την αποκαλούν. Ο ήρωάς μας μαζί με έναν φίλο του προσπαθεί να το σκάσει από το βασίλειό του και να ανακαλύψει την αλήθεια σχετικά με τη μυστηριώδη δύναμη που κατέχει.

Ωστόσο, κάπου κόβεται η αφήγηση και περνάει στον Ζάρεν που προσπαθεί να σώσει το Μάτζικα, κάνοντας αγώνα ώστε να σταματήσει η προκατάληψη των ανθρώπων προς αυτό.

Να πω την αλήθεια κάπου μπερδεύτηκα και χάθηκα στην πλοκή κατά την ανάγνωση. Ωστόσο, του έδωσα μια ευκαιρία και αναμένω το δεύτερο βιβλίο της σειράς για να μου λυθούν αρκετές απορίες.

Περίληψη: Σε έναν κόσµο όπου το µάτζικα ήταν ξεχασµένο για αιώνες, η µυστηριώδης αυτή δύναµη αρχίζει να παρουσιάζεται ξανά σε όλο και περισσότερους ανθρώπους, από τις µεγαλύτερες πόλεις µέχρι και τα πιο αποµακρυσµένα χωριά κάθε βασιλείου.

Ο φόβος των ανθρώπων για το άγνωστο και η απέχθεια για οτιδήποτε ισχυρότερο καταδικάζουν κάθε µάτζικα σε θάνατο. Ένας ανιχνευτής ονόµατι Ζάρεν αναλαµβάνει τη διάσωση ανυπεράσπιστων µάτζικα από την οργή των ανθρώπων. Σε ένα από τα ταξίδια του ανακαλύπτει τον Λύριαν, έναν νεαρό µάτζικα του οποίου οι δυνάµεις κρύβουν πολλές χιλιάδες στροφές σκοτεινής ιστορίας.

Ο Ζάρεν, αρνούµενος να πιστέψει στο πεπρωµένο που έχει οριστεί για τον Λύριαν, ρισκάρει τη ζωή του µε σκοπό να τον βοηθήσει να επιλέξει µόνος του το µονοπάτι που θα ακολουθήσει.

Ως αποτέλεσµα των πράξεών του, ξυπνάει ένα µεγαλύτερο κακό. Έρχεται αντιµέτωπος µε ισχυρές δυνάµεις, οι οποίες θέλουν να αποτρέψουν τον Λύριαν από το να ξεκλειδώσει τις πραγµατικές του ικανότητες.

Ένα συναρπαστικό ταξίδι σε ένα φανταστικό σύµπαν. Εκεί που ξεκινά ένας µοναχικός και ανελέητος αγώνας ενάντια στο απόλυτο χθόνιο Κακό, αλλά και στο ανθρώπινο µίσος.

Στοιχεία Βιβλίου

Τίτλος: Μάτζικα: Το Κάλεσμα του Πεπρωμένου

Συγγραφέας: Δημήτρης Μανδάνης

ISBN: 978-960-626-588-4

Αρ. σελίδων: 396

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: iwrite

7-Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορεί το πρώτο βιβλίο της ομώνυμης σειράς «Χάραξε το σημάδι» της συγγραφέως Βερόνικα Ροθ. Η μετάφραση ανήκει στην Πηνελόπη Τριαδά.

Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας για νέους. Η ιστορία ακολουθεί τον Άκος και τη Σίρα, νέους από αντίθετους πολιτισμούς των οποίων οι μοίρες είναι αλληλένδετες. Πάνω τους θα πλεχτεί ένα περίπλοκο ρομάντζο με κάπως αργή πλοκή για τα γούστα μου.

Για τους λάτρεις της αγωνίας, της πρωτοτυπίας, της βίας, των ανατροπών και της δράσης. Θίγει τη φιλία, τις θυσίες, τη διαφορετικότητα. Το ύφος και η ατμόσφαιρα του βιβλίου θυμίζει την τριλογία της Απόκλισης.

Η συγγραφέας έχει πλάσει έναν άκρως ενδιαφέρον κόσμο με χαρακτήρες που συνεχώς εξελίσσονται. Σε αφήνει όμως με αρκετά αναπάντητα ερωτήματα ώστε να στρώσει το έδαφος για το επόμενο βιβλίο «Οι μοίρες χωρίζουν» που ήδη κυκλοφορεί.

Περίληψη: Σ’ έναν πλανήτη όπου δεσπόζουν η βία και η εκδίκηση, σ’ έναν γαλαξία όπου κάποιοι ευνοούνται από τη μοίρα, όλοι αναπτύσσουν ένα χάρισμα ρεύματος, μια μοναδική δύναμη που μπορεί να διαμορφώσει το μέλλον. Ενώ οι περισσότεροι επωφελούνται από αυτό το χάρισμα, o Άκος και η Σάιρα παραμένουν ευάλωτοι στον έλεγχο των άλλων.

Μπορούν, άραγε, να απαιτήσουν πίσω τη μοίρα και τη ζωή τους και να αποκαταστήσουν την ισορροπία των δυνάμεων σ’ αυτόν τον κόσμο;

Η Σάιρα είναι αδερφή ενός βίαιου τυράννου που κυβερνάει τον λαό των Σοτέτ. Το χάρισμα ρεύματος της Σάιρα της δίνει πόνο και δύναμη - κάτι που εκμεταλλεύεται ο αδερφός της χρησιμοποιώντας τη για να βασανίζει τους εχθρούς του. Αλλά η Σάιρα είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια λεπίδα στο χέρι του αδερφού της: είναι αποφασιστική, γρήγορη και πολύ πιο έξυπνη απ’ όσο νομίζει εκείνος.

Ο Άκος προέρχεται από το ειρηνικό έθνος των Θούβε και η πίστη του στην οικογένειά του είναι απεριόριστη. Παρόλο που προστατεύεται από το ασυνήθιστο χάρισμά του, όταν συλλαμβάνεται μαζί με τον αδερφό του από τον εχθρικό στρατό των Σοτέτ, είναι αποφασισμένος να τον σώσει με κάθε τίμημα. Όταν ο Άκος εισβάλλει στον κόσμο της Σάιρα, η εχθρότητα ανάμεσα στους δύο λαούς και στις οικογένειες φαίνεται απροσπέλαστη.

Πρέπει να αποφασίσουν αν θα βοηθήσουν ο ένας τον άλλο για να επιβιώσουν ή θα καταστραφούν.

Στοιχεία Βιβλίου

Τίτλος: Χάραξε το σημάδι

Συγγραφέας: Βερόνικα Ροθ

ISBN: 978-618-01-1836-0

Αρ. σελίδων: 512

Έτος έκδοσης: 2017

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Ο Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα παρουσιάζει τη νέα του παραγωγή με το έργο "Οι μύθοι του Αισώπου" στο Κουκλοθέατρο στον Μύλο. Ο μεγάλος παραμυθάς έχει την τιμητική του.

“Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας”, “Η αλεπού κι η κότα”, ‘Ο λαγός και η χελώνα”, “Ο γάιδαρος που ήθελε να γίνει λιοντάρι”, είναι ιστορίες σύντομες, διδακτικές και συμβολικές και πολύ διασκεδαστικές. Σε αυτό το δάσος που ήρθαμε σε μιαν άλλη εποχή, ζώα πολλά ευτυχισμένα ζούσανε και εχθροί δεν είχαν γίνει. Και ζούσε και ένας άνθρωπος, Αίσωπος το όνομά του, που τριγυρίζει μες τη σιγαλιά και ό,τι έβλεπε το πρόσεχε.

Τα ζώα, τα δέντρα, τα πουλιά, τα έντομα. Και ύστερα μύθους έγραφε, ωραία παραμύθια, που ήταν όλα ψέματα, μα ήτανε και αλήθεια.

Οι μύθοι του Αισώπου, χιλιάδες χρόνια μετά την εποχή τους παραμένουν επίκαιροι, αποτελώντας τον σπόρο για μια σοφία διαχρονική, γνώση και φρόνηση.​

Εμείς φυτεύουμε τον σπόρο των μύθων του Αισώπου στα παιδιά μας και τα εμπιστευόμαστε μέχρι να ανθίσει μέσα τους ο καρπός του σπόρου της δικής τους ζωής, ανάμεσα στους ανθρώπους, αλλά και στα ζώα.​

Κατασκευή κούκλας/Διασκευή: Φωτεινή Καλούδη, Σκηνικά, ζωγραφική σκηνικών: Γιάννης Γεωργιάδης, Φωτογραφίες: Κατερίνα Λιάπτσιου

Παίζουν: Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα (13 μεγάλες κούκλες) και η κουκλοπαίκτρια Φωτεινή Καλούδη

Για ηλικίες 3+ ετών. Από 18 Μαρτίου 2023 ως 9 Απριλίου 2023, κάθε Κυριακή και ώρα 11:00 μέχρι το Πάσχα. Κρατήσεις στο τηλέφωνο 2410251657.