Σε περίοπτη θέση στην κεντρική πλατεία της Λάρισας λειτουργεί, από σήμερα Παρασκευή, το θεσσαλικό κατάστημα της Optima bank, του ομίλου Βαρδινογιάννη, το οποίο εγκαινιάστηκε χθες παρουσία της διοίκησης και των στελεχών της τράπεζας. Πρόκειται για διαφορετικό μοντέλο τραπεζικού ιδρύματος με έμφαση στον επενδυτικό τομέα, στις επιχειρήσεις, αλλά και στο χρηματιστήριο που αποτελεί ένα από τα πιο ζωτικά της τμήματα.

Τα βασικά οικονομικά στοιχεία της τράπεζας συνοψίζονται στα εξής:

∙Υπόλοιπο καταθέσεων άνω των 2 δισ. ευρώ 

∙Εκταμιεύσεις δανείων άνω των 2,5 δισ. ευρώ με σημερινά υπόλοιπα άνω των 1,5 δισ. ευρώ 

∙Εγγυητικές επιστολές άνω των 400 εκατ. ευρώ  

∙Στις αρχές του 2021 ολοκληρώθηκε η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της τράπεζας κατά 80 εκατ. ευρώ. Στην ΑΜΚ συμμετείχε η οικογένεια Βαρδινογιάννη και 27 ακόμη επενδυτές.  

∙Τον Οκτώβριο του 2022 εκδόθηκε με υπερκάλυψη Μετατρέψιμο Ομολογιακό Δάνειο (ΜΟΔ) 60 εκατ. ευρώ.  

∙Συνολικά τα κεφάλαια της τράπεζας ανέρχονται στα 225 εκατ. ευρώ 

∙Η κερδοφορία της Optima bank για το 2021 ήταν 16,7 εκατ. ευρώ. 

∙Η πρόβλεψη για το 2022 είναι κέρδη που θα υπερβούν τα 30 εκατ. ευρώ  

∙Η τράπεζα έχει επενδύσει σε καταστήματα και τεχνολογίες πάνω από 20 εκατ. ευρώ από την ίδρυσή της, ενώ πλέον αριθμεί περισσότερα από 400 στελέχη  

∙Ο δείκτης NPL (μη εξυπηρετούμενα δάνεια), 3 χρόνια μετά την ίδρυσή της, είναι μηδενικός.

Η Optima αριθμεί 27 καταστήματα και σχεδιάζει εντός του 2023 να εισαχθεί στο Ελληνικό χρηματιστήριο. 

Στη χθεσινοβραδινή εκδήλωση των εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε παρουσία του μητροπολίτη Λάρισας κ. Ιερώνυμου, ήταν παρούσα η διοίκηση της τράπεζας με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιώργο Τανισκίδη, τον διευθύνοντα σύμβουλο Δημήτρη Κυπαρίσση, τον επικεφαλής του δικτύου Δημήτρη Παπαγεωργόπουλο, τον διευθυντή του καταστήματος Γιάννη Τσιανογιάννη και πλήθος άλλων στελεχών.

Μετά την τελετή παρατέθηκε δεξίωση, στην πλατεία απέναντι από το κατάστημα, όπου παρέστη πλήθος κόσμου, ο δήμαρχος της πόλης Απόστολος Καλογιάννης, βουλευτές, και πολλοί επιχειρηματίες.

Κώστας Τόλης thessaliaeconomy.gr