Με αφορμή τον αυριανό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, στις 14 Ιουνίου, ο Δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη ημέρα, στόχος όλων μας είναι να "ξαναθυμηθούμε" τη σπουδαία αξία και σημασία του να είναι κάποιος άνθρωπος εθελοντής αιμοδότης, ώστε να μπορεί να σώζει ζωές και να ενισχύει την κοινωνική αλληλεγγύη. Η συνεισφορά των εθελοντών αιμοδοτών είναι πολύτιμη για τους συνανθρώπους μας.

Στις μέρες μας, η ανάγκη για αίμα είναι καθολική, επιτακτική και μεγάλη για όλους εκείνους που το χρειάζονται.

Ως Δήμαρχος Τεμπών και ως δημοτική Αρχή, σε συνεργασία με τους Προέδρους Κοινοτήτων και Συλλόγων του Δήμου μας, διοργανώνουμε αρκετά συχνά εθελοντικές δράσεις αιμοδοσίας, όπου οι δημότες μας πάντα συμμετέχουν και αποδεικνύουν πόσο ευαισθητοποιημένοι είναι και πόσο υψηλό αίσθημα της προσφοράς διαθέτουν.

Σκοπός μας, σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας, είναι η προσέλκυση και διατήρηση των εθελοντών αιμοδοτών, ώστε να εξασφαλίσουμε επαρκές αίμα για την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας και όχι μόνο, σε κρίσιμες στιγμές για την υγεία τους.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους εθελοντές αιμοδότες του Δήμου, που στηρίζουν την προσπάθεια με αίσθημα προσφοράς στο συνάνθρωπο."