Την υποστήριξή του στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών στην Αθήνα εξέφρασε ο βουλευτής Λάρισας, Γιώργος Λαμπρούλης, αίτια της διαμαρτυρίας των οποίων είναι, μεταξύ άλλων, η υποχρηματοδότηση της δημόσιας υγείας και οι εργασιακές συνθήκες.

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

Χαιρετίζω τις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών για την υπεράσπιση της υγείας του λαού που κορυφώνονται σήμερα 30 Νοεμβρίου με την πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση και συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας είναι οριακή. Χρόνο με τον χρόνο χειροτερεύει δραματικά τόσο για τους ασθενείς που αναγκάζονται και βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για υπηρεσίες Υγείας που δικαιούνται και έχουν ήδη χιλιοπληρώσει, όσο και για τους υγειονομικούς που δουλεύουν υποαμειβόμενοι και με εξαντλητικά ωράρια.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης, της επέκτασης της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης της Υγείας, που υλοποίησαν όλες οι κυβερνήσεις. Όσα σχεδιάζει η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ θα χειροτερεύσουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Μοναδική λύση σε αυτό τον κατήφορο ο αγώνας για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των υγειονομικών για αξιοπρεπείς μισθούς και προσλήψεις προσωπικού, ζητήματα ζωτικής σημασίας για να αντιστραφεί η πορεία κατάρρευσης κρίσιμων για την υγεία του λαού υποδομών και η μαζική αιμορραγία αξιόλογου επιστημονικού δυναμικού.

Οι πρωτόγνωρες σε μαζικότητα κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις για να σωθούν τα νοσοκομεία και οι δημόσιες μονάδες Υγείας από τη διαρκή υποβάθμιση, ο αγώνας και η πάλη των υγειονομικών αποδεικνύουν ότι τίποτα δεν θα χαριστεί στον λαό αν δεν το διεκδικήσει.

Το κόμμα μας στηρίζει τα αυτονόητα αιτήματα των υγειονομικών και των φορέων του λαϊκού κινήματος της χώρας. Απαιτεί, ιδιαίτερα μπροστά στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2024, να αυξηθούν οι δαπάνες για Υγεία και Πρόνοια. Καλεί τον λαό να συμπορευτεί μαζί του στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας – Πρόνοιας.