Ένα χορευτικό υπερθέαμα προσέφερε η εκδήλωση του 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης & Λαογραφίας “ΚΟΙΛΑΔΑ των ΤΕΜΠΩΝ”, που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στην έδρα του Δήμου Τεμπών στο Μακρυχώρι στο γήπεδο του Γυμνασίου με χορευτές από τη Σερβία την Ουγγαρία, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καβάσιλων ν. Ημαθίας ” Ο ΧΑΜΑΕΤΟΣ”, καθώς και από το τμήμα του Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τους χορούς. Μικροί και μεγάλοι χορευτές ξεσήκωσαν τον κόσμο αλλά και ενθουσίασαν με τις ικανότητες τους και το κέφι που σκόρπισαν.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δ. Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος συνοδευόμενος από τους δημοτικούς συμβούλους κ. Ιωάννη Αργυρίου, Ιωάννη Κοντογιάννη, την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κυψελοχωριου κ. Στέλλα Μήλιου όπως και συνεργατών της παράταξης.

Σε δήλωση του ο κ. Κολλάτος: "6ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ χορευτικών ,μια συνάντηση πολιτισμών που ξεκίνησε πριν από 7-8 χρόνια και έκτοτε έχει γίνει θεσμός για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής και όχι μόνο.

Μια ξεχωριστή εκδήλωση που αναδεικνύει την πολιτιστική ,κοινωνική ,ιστορική κληρονομιά μας, αναδεικνύει τον πολιτισμό, την πλούσια παράδοση τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας αλλά κυρίως αναδεικνύει τον εθελοντισμό, την συμμετοχή, την συνεργασία. Ξέρετε όλα αυτά τα στοιχεία μας ενώνουν ,μας δυναμώνουν και μας κάνουν να αρνούμαστε ως έθνος ως λαός και ως κοινωνία .

Έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε δυο συγκροτήματα από την Σερβία και την Ουγγαρία χώρες με μακρά παράδοση στον πολιτισμό.

Ο πολιτισμός ενώνει, είναι η κοινή γλώσσα των λαών που μέσα από την παράδοση περνάει από γενιά σε γενιά.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης, τον δραστήριο σύλλογο Γυναικών που με τις δραστηριότητες του μεταδίδει προστιθέμενη αξία στο Δήμο μας το χορευτικό του Συλλόγου Καβάσιλων ν. Ημαθίας και του Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου και τον χοροδιδάσκαλο κ. Βαγγέλη Μάγειρα για την πολύτιμη και πολύχρονη προσφορά του.

Θερμά συγχαρητήρια επίσης στους εθελοντές για την άοκνη προσπάθεια τους όλες αυτές τις ημέρες, τους αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο και ένα ζεστό χειροκρότημα."