Βολές κατά της κυβέρνησης και ειδικότερα κατά του υφυπουργού κ. Χρ. Τριαντόπουλου, του Δήμου Λαρισαίων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, εξαπολύει η Επιτροπή Αγώνα Πλημμυροπαθών Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση «η βροχόπτωση που βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας, ξυπνά ξανά στους πλημμυροπαθείς των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης και άλλων περιοχών, τις εφιαλτικές μνήμες του περασμένου Σεπτέμβρη, όπου πνιγήκαμε από την απουσία σύγχρονων αναγκαίων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και συντήρησής τους, με ευθύνη διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων, της περιφέρειας και δήμων.

Μας προκαλούν ανησυχία, αφού από τότε δεν έχουν γίνει παρά μόνο ορισμένες προσωρινές αποκαταστάσεις σπασμένων αναχωμάτων και κάποιοι καθαρισμοί ποταμιών από φερτά υλικά.

Η απαίτησή μας είναι άμεσα να προχωρήσουν όλες οι αποκαταστάσεις και ενισχύσεις των αναχωμάτων, καθαρισμοί και διευθετήσεις ποταμών και ρεμάτων, να προχωρήσουν όλα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα για την θωράκιση της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων των Εργατικών Κατοικιών και όλης της Θεσσαλίας.»

Στη συνέχεια γίνεται αναλυτική αναφορά στα ζητήματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα από την πλευρά του αρμόδιου υφυπουργού Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, του Δήμου Λαρισαίων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.