Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου , μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας, η 4η ΜΙΝΤΖΙΑ στο Δίλοφο , από τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Διλόφου (Π.Μ.Σ.Δ.) και την Τοπική Κοινότητα , υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ.

Την εκδήλωση άνοιξε με το καλωσόρισμα του κόσμου και των επίσημων προσκεκλημένων , η πρόεδρος του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Διλόφου κ. Γεωργία Τερζούδη , η οποία αναφέρθηκε στις δράσεις του συλλόγου καθώς και στο μεγάλο πλέον στόχο , που είναι η δημιουργία ενός μικρού λαογραφικού Μουσείου στο χώρο του δημοτικού σχολείου, που παραχωρήθηκε στο σύλλογο από τον Δήμο Κιλελέρ.

Τέλος η πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος Π. Μπακαρτζής του Π.Μ.Σ.Δ. τίμησαν τα παιδιά των συγχωριανών τους Πατρωνίδη Γεωργίου, Γκιτσάκη Γεωργίας και συγκεκριμένα τον ΠΑΤΡΩΝΙΔΗ ΡΑΦΑΗΛ για τις διακρίσεις του στα πανελλήνια και παγκόσμια πρωταθλήματα αντισφαίρισης με αμαξίδιο και τον ΑΘΑΝΑΣΑΚΗ ΛΟΥΚΑ που επιλέχθηκε ανάμεσα από 700 παιδιά από όλη την Ελλάδα (έπειτα από διαγωνισμό) να φοιτήσει σε σχολείο της Αμερικής με το πρόγραμμα FLEX , που χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και υλοποιείται με την υποστήριξη του ελληνικού υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Ο δήμαρχος Κιλελέρ κ. Θ. Νασιακόπουλος σε σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και συνεχάρη τον Πολιτιστικό Σύλλογο για την προσπάθεια διατήρησης και διάδοσης των ηθών και εθίμων, αλλά και για την άρτια οργάνωση και διεξαγωγή της γιορτής που προάγει τη διαχρονική αξία της παράδοσης και του πολιτισμού μας.

Την εκδήλωση ομόρφυναν με δρώμενο και παραδοσιακούς χορούς το χορευτικό συγκρότημα «Χαλκοδόνιο», που απαρτίζεται από χορευτές των χωριών Διλόφου, Μύρων, Σοφού, Καλού Νερού και συνεχίστηκε με παραδοσιακό γλέντι από ζωντανή ορχήστρα που ανέβασε στα ύψη τη διασκέδαση με ελληνικούς και ιδιαίτερα θρακιώτικους χορούς, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σύμβουλος Π.Ε. Λάρισας Α. Παιδής , ο Δήμαρχος Κιλελέρ Α. Νασιακόπουλος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ Σ.Νταφόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Α.Ρεντζιάς , Αχ. Χατζούλης , Β. Χλιάπη – Γκουνιαρούδη, ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου Σ. Καραφέριας, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Αχ. Βαρδακούλης, το μέλος του Π.Ο. Κ.Σακελλαρίου, ο Σύλλογος "Ανατολική Ρωμυλία" καθώς και εκπρόσωπος της ΠΟΣΑΡ.