Οι εκπαιδευτές και οι έγκλειστοι εκπαιδευόμενοι των δύο σχολείων του Σωφρονιστικού Καταστήματος Λάρισας δεν χρειάζονται μια διεθνή ημέρα για να δείξουν την αντιρατσιστική στάση τους.

Όλη τη σχολική χρονιά συμβιώνουν με μαθητές που έχουν το κοινωνικό στίγμα και με αλλοδαπούς από διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Ασίας. Αυτή τη φορά όμως, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά του συνδρόμου Down και της ημέρας κατά του ρατσισμού προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα.

Ανταποκρίθηκαν με χαρά στην πρόταση της εκπαιδευτικού του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και πρώην εργαζόμενης στο 2ο ΣΔΕ Λάρισας κ. Βασιλικής Λαμπράκη να συμβιώσουν για μία διδακτική ημέρα με μαθητές και μαθήτριες του Γ2 τμήματος του ΕΕΕΕΚ.

Παρά τη δυσκολία του εγχειρήματος και των περιορισμών στην επικοινωνία, οι μαθητές κυρίως του 45ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας μελέτησαν, έπαιξαν και ζωγράφισαν με τα παιδιά που φιλοξένησαν, ενώ οι εκπαιδευόμενοι του 2ου Σ.Δ.Ε. Λάρισας, μέλη της χορωδίας και της ορχήστρας του σχολείου, τους διασκέδασαν με μουσική και τραγούδια.

Όπως τόνισαν στο τέλος, και οι δύο πλευρές κέρδισαν από αυτή την ιδιαίτερη συμβίωση, που ξεπέρασε γι’ ακόμη μια φορά στην πράξη τις διακρίσεις. Τους μαθητές και τη μαθήτρια του ΕΕΕΕΚ συνόδευσαν, εκτός της κ. Λαμπράκη και οι εκπαιδευτικοί Καλούδη Ειρήνη, Νανούλη Ναπολαιάνα και Δεληγιάννη Ελευθερία.