Χρυσή για τρίτη φορά μέσα σε δύο χρόνια και πέντε από τότε που συστήθηκε, έγινε η γυναικεία χορωδία  «InDONNAtion» του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Κτιστάκη, στο Διαγωνισμό της Interkultur στο Grand Prix of  Nations & 3rd European Choir Games 2017 που διεξήχθη χθες το βράδυ στη Ρίγα της Λετονίας.
Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του συνόλου είναι η πρωτότυπη χορογραφημένη προσέγγιση της χορωδιακής μουσικής με μοναδικό συνδυασμό κίνησης και ήχου.
Σκοπός του συνόλου είναι η διάχυση της ποιοτικής χορωδιακής τέχνης ως πηγή έμπνευσης και μέσο για την αναβάθμιση του πολιτιστικού γίγνεσθαι του τόπου μας. Οι παραστάσεις του χαρακτηρίζονται από άψογη ερμηνεία και υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο σε απαιτητικό ρεπερτόριο.
Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων Πάνος Σάπκας, μετά από τη νέα διάκριση της χορωδίας του ΔΩΛ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Νιώθουμε πολύ υπερήφανοι για την καινούρια μεγάλη επιτυχία του Γυναικείου Φωνητικού Σύνολου του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, InDONNAtion, με μαέστρο το Δημήτρη Κτιστάκη που διακρίθηκε στο Διαγωνισμό της Interkultur στο Grand Prix of Nations & 3rd European Choir Games 2017 στη Ρίγα της Λετονίας.

Είναι το τρίτο χρυσό μετάλλιο που κατακτά η χορωδία μας στη μόλις πενταετή παρουσία της. Τον Οκτώβριο του 2015 στην Καλαμάτα και τον Οκτώβριο του 2016 στην Κέρκυρα, η «InDONNAtiόn» κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Χορωδιών της Interkultur και συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα στις ελληνικές χορωδίες όλων των κατηγοριών του διαγωνισμού και τις δύο χρονιές.
Είμαστε σίγουροι πως το χρυσό μετάλλιο θα γίνει… συνήθεια για το γυναικείο φωνητικό σύνολο, στις δυνατότητες του οποίου πιστέψαμε αμέσως και την εντάξαμε στο Ωδείο μας.
Εξάλλου, για  το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας αυτές οι διακρίσεις είναι μια υπέροχη… συνήθεια, αφού στα 80 και πλέον χρόνια λειτουργίας του, σύνολα, ορχήστρες και μεμονωμένοι καλλιτέχνες του, έχουν κατακτήσει αμέτρητες. Αυτή η… χρυσή συνήθεια καταδεικνύει τη σπουδαία δουλειά που γίνεται σε εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό επίπεδο και αποδεικνύει πως αν πιστέψεις στο δυναμικό σου, αν σταθείς δίπλα του, θα απογειωθεί. Επίσης, μας δείχνει πως ο πολιτισμός είναι ο καλύτερος πρεσβευτής της πόλης μας κι εν γένει της χώρας μας στον κόσμο.
Θερμά συγχαρητήρια στον διευθυντή του ΔΩΛ  Απ. Αλεξίου, το μαέστρο Δημήτρη Κτιστάκη, την πιανίστα Φρόσω Αστ. Κτιστάκη, τη χορογράφο Φαίη Σούκου, τις χορωδούς και όλους τους συντελεστές.»