Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας οργανώνει την Τρίτη 17 Αυγούστου και ώρα 21.00 συναυλία με τίτλο «Η μουσική στην Ευρώπη του 1821», στον αύλειο χώρο του Διαχρονικού Μουσείου.

Το Κουαρτέτο Εγχόρδων “Erinys” (Elisabeth Stewart, MarijaRaisanen, Aida Hadzajlic, Στέργιος Θεοδωρίδης) και οι μουσικοί Κύρα Σαπλαχίδου και Νίκος Νικολαΐδης θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα έργων δύο εμβληματικών συνθετών της Ευρώπης της περιόδου της Επανάστασης του 1821, τουFr. Schubert(“Rosamunde”)και του L. V. Beethoven (“Τα ερείπια των Αθηνών”). Στο πρώτο έργο η πριγκίπισσα της Κύπρου Rosamunde με τη συντροφιά του Κρητικού πρίγκιπα Alfonso διεκδικεί πίσω τον θρόνο της, ενώ στο δεύτερο η θεά Αθηνά μετά τον μακραίωνο λήθαργό της ξυπνά από τον θρήνο των Αθηναίων για τον Οθωμανικό ζυγό και παροτρύνει τους Έλληνες να εξεγερθούν για τη λευτεριά.

Η συναυλία οργανώνεται στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Η Επιστροφή των Μουσών. Λόγιοι, έμποροι και καλλιτέχνες στη Θεσσαλία τις παραμονές της Επανάστασης του 1821» και θα συνδυαστεί με ξενάγηση στην έκθεση, στις 20.00.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα, ενώ όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την ξενάγηση θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 2413 508242, λόγω περιορισμένων θέσεων. Επιπλέον, κατά την είσοδο στο Μουσείο οφείλουν να επιδεικνύουν: α) πιστοποιητικό εμβολιασμού ή β) βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί είτε με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την προγραμματισμένη ώρα ξενάγησης, είτε ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapidtest) εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν από την προγραμματισμένη ώρα ξενάγησης (η αρνητική διάγνωση του εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR και του ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου rapidtest αποδεικνύονται με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης) ή γ) πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες από αυτόν. Η ανωτέρω υποχρέωση αφορά άτομα από δώδεκα (12) ετών και άνω.

Είσοδος ελεύθερη.