Το γυναικείο σύνολο Musica Nostra από την Ουγγαρία, θα δώσει συναυλία στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018 και ώρα 20.30 με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
Η χορωδία Musica Nostra ιδρύθηκε το 1994 από σπουδάστριες του μουσικού τμήματος στο Πανεπιστήμιο Επιστημών Eötvös Loránd στο οποίο εντάσσεται από τότε μέχρι σήμερα. Αρκετές από τις 30 τραγουδίστριες φοιτούν ακόμη στο Πανεπιστήμιο, άλλες έχουν ήδη αποφοιτήσει από την ανώτατη εκπαίδευση. Οι κύριοι στόχοι της γυναικείας χορωδίας περιλαμβάνουν την ερμηνεία υψηλής ποιότητας και τη δημοτικοποίηση παλαιότερης και σύγχρονης μουσικής.
Έχει ήδη ερμηνεύσει και ηχογραφήσει παγκόσμιες πρεμιέρες πολυάριθμων συνθέσεων. Έχει επίσης κυκλοφορήσει πέντε cd με μουσική διαφόρων εποχών, κι έχει κερδίσει σημαντικά έπαθλα σε διεθνείς διαγωνισμούς στις υψηλότερες βαθμίδες, όπως Arezzo (Italy), Tours (France), Marktoberdorf (Germany), Maribor (Slovenia), Bad Ischl (Austria) Neuchatel (Switzerland) Bratislava, (Slovakia), Namestovo (Slovakia) Debrecen (Hungary) Pécs and Budapest.
Το σύνολο ιδρύθηκε από την Σουζάνα Μίντσετου, μαέστρο και καλλιτεχνική διευθύντρια, βοηθό καθηγητή στο τμήμα μουσικής του Πανεπιστημίου της Βουδαπέστης, πρόεδρο της Ένωσης ουγγρικών χορωδιών.  Διδάσκει τακτικά τη μέθοδο Κόνταλυ στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες και υπηρετεί ως μέλος επιτροπών διεθνών διαγωνισμών χορωδιών. Πολλές φορές έχει λάβει το βραβείο “καλλιτεχνικό βραβείο στη σύγχρονη μουσική” και το 2003 έλαβε το βραβείο Φέρενς Λιστ -καλλιτεχνικό βραβείο για υψηλού επιπέδου καλλιτεχνική δραστηριότητα.
Στο πιάνο, συνοδεύει η Μπερναντέτ Σέκερ, απόφοιτος της Ακαδημίας Μουσικής Φέρεντς Λιστ ως καθηγήτρια μουσικής και διευθύντρια  χορωδίας και πιανίστα.