Με δυνατότητα αγοράς εισιτηρίου από τα εκδοτήρια του αναψυκτηρίου στο Κηποθέατρο, όλες τις ώρες που λειτουργεί το αναψυκτήριο, αλλά και ηλεκτρονικά στο viva.gr: https://www.viva.gr/tickets/music/kipotheatro-alkazar/synaulia-larissaion-kallitehnon-emd-2021/  η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων διοργανώνει  μεγάλη συναυλία με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής.

Στη συναυλία θα συμμετάσχουν πάνω από 40 ντόπιοι καλλιτέχνες, παρουσιάζοντας πολλά είδη μουσικής (από παραδοσιακή μέχρι τζαζ και από ροκ μέχρι έντεχνη ελληνική).

Η Γιορτή της Μουσικής πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 21 Ιουνίου, με αφορμή τη μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου (θερινό ηλιοστάσιο). 

Φέτος, 21 Ιουνίου συνέπεσε με την αργία του Αγίου Πνεύματος, οπότε θα γιορτάσουμε τη μουσική με μουσική, την Παρασκευή 25 Ιουνίου και ώρα 21.00 στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ.

Η έμπνευση αυτού του σπουδαίου μουσικού θεσμού ανήκει στον Ζακ Λανγκ, όταν ήταν υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας, το 1982. Τότε καθιέρωσε τον εορτασμό της Ημέρας της Μουσικής στο Παρίσι και σύντομα η πρωτοβουλία του, ξεπέρασε τα όρια της Γαλλίας. 

Σήμερα, περισσότερες από 22 χώρες συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή, μετατρέποντάς την σε μια πολιτιστική διοργάνωση παγκόσμιας εμβέλειας. Την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στην πόλη μας εκπροσωπεί το ΣΜουΘ ενώ τα τελευταία χρόνια έχει ενταχθεί στο Φεστιβάλ Πηνειού. 

Γενική είσοδος: 2€ 

Ηλεκτρονική προπώληση στο viva.gr:

https://www.viva.gr/tickets/music/kipotheatro-alkazar/synaulia-larissaion-kallitehnon-emd-2021/  

Και στα εκδοτήρια του αναψυκτηρίου στο Κηποθέατρο με φυσική παρουσία, όλες τις ώρες που λειτουργεί το αναψυκτήριο, μέχρι την ώρα της συναυλίας.

Συντονισμός: Αποστόλης Γιάγκος |

Καλλιτέχνες: Γιάννης Τρυφερούλης, Γιάννης Μακρυγιάννης, Κώστας Ταμβακάς, Βασίλης Λιάκος, Σπύρος Καβαλιεράτος, Σπύρος Παππάς, Χρήστος Καλαμπούκας, Κώστας Κωστούλης, Θάνος Ρούμπος, Πέτρος Παππάς, Γιώργος Αγγελάκης, Βαγγέλης Τσιαπλές, Αποστόλης Γιάγκος, Αποστόλης Σακκάς, Αλέξανδρος Τσιωνάς, Αχιλλέας Κωτσιόπουλος, Χρήστος Παπαχρήστος, Αρετή Παπαναστασίου, Μαρία Μπέλου, Γιάννης Λίταινας, Νίκος Ιγγλέζος, Αστέρης Τσέτσιλας, Μαριάννα Ζάχου, Τόνια Βισβίκη, Πάνος Μπαντικούδης, Τάσος Λυτρίδης, Θεόδωρος Τριανταφύλλου, Φίλιππος Ζούκας, Γιάννης Λύτρας, Κώστας Τσιαβαλιάς, Χρήστος Μήτρος, Πάνος Κράιας κ.ά