Η ανδρική Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Λαρίσης αναχωρεί αύριο (27/4) το πρωί για τη Βουλγαρία, όπου το Σάββατο 28 Απριλίου θα δώσει δύο συναυλίες στη Stara Zagora, πόλη αδελφοποιημένη με τη Λάρισα.
Η παρουσία τη Χορωδίας στη γειτονική μας χώρα γίνεται με την ευκαιρία του 2ου Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ που διοργανώνεται από το Δήμο της πόλης, με την ονομασία Avgusta Trayana.Το πρωί του Σαββάτου, ως η τιμώμενη Χορωδία του Φεστιβάλ, η Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου θα παρουσιάσει ένα μέρος από το πλούσιο ρεπερτόριό της σε εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Ιστορίας της πόλης.  Στο κοινό της πόλης θα παρουσιαστούν ελληνικά τραγούδια των, ιδιαιτέρως αγαπημένων συνθετών στη γειτονική χώρα,  Μίκη Θεοδωράκη και Μάνου Χατζιδάκι, παραδοσιακά τραγούδια, αλλά και ξένα τραγούδια.
Το απόγευμα της ίδια ημέρας η Χορωδία θα συμμετάσχει, μαζί με άλλες 11 Χορωδίες, στο Φεστιβάλ που διοργανώνεται στο κτήριο της Όπερας της πόλης. Ο μαέστρος Χρήστος Κτιστάκης και τα μέλη της Χορωδίας, τις τελευταίες εβδομάδες, μέσα από εντατικές πρόβες, ετοιμάστηκαν έτσι ώστε να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, εκπροσωπώντας επάξια τη χώρα μας και την πόλη μας στο Διεθνές αυτό Φεστιβάλ και να αποσπάσουν θετικά σχόλια και κριτικές.
Πέραν αυτού, τα μέλη της Χορωδίας θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν έργα όπως το Requiem του Gabriel Faure και τη Misa Criolla του Ariel Ramirez, αλλά και να ακούσουν Χορωδίες με μεγάλη παράδοση και αξιόλογη πορεία στη μουσική τέχνη, ενώ τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου θα προσπαθήσουν να έλθουν σε επαφή με τα Διοικητικά Συμβούλια των πιο αξιόλογων από αυτές, ώστε να προσκληθούν, για να συμμετάσχουν στο επόμενο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ στη Λάρισα, το οποίο, όπως είναι γνωστό, θα γίνει προς τιμήν του Παναγιώτη Παπαθανασίου.