Το θέμα των καταστροφών από την καταιγίδα «Ιανός» στον Νομό Καρδίτσας απασχόλησε μεταξύ άλλων το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης 7 Οκτωβρίου.

Όπως τονίστηκε, οι καταστροφές έχουν πλήξει βαρύτατα όλες τις πτυχές της ζωής των κατοίκων και φοιτητών/τριών της πόλης και των τριγύρω περιοχών.

«Ως μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αυτό το πλήγμα μας θλίβει βαθύτατα αλλά και μας καλεί να αναλάβουμε τις ευθύνες που αναλογούν στους επιστήμονες σε τέτοιες δύσκολες για τις τοπικές κοινωνίες συγκυρίες», επισημαίνεται σε απόφαση του Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία καλούνται όλες οι ομάδες του διδακτικού, ερευνητικού και διοικητικού προσωπικού του Ιδρύματος που θέλουν να συμβάλλουν με τη γνώση και τις δεξιότητές τους στην ανάκαμψη της Καρδίτσας από την κρίση, να αναλάβουν σχετικές πρωτοβουλίες.

«Οι Πρυτανικές Αρχές και η Διοίκηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα υποστηρίξουν και θα ενθαρρύνουν ενεργά κάθε τέτοια κίνηση και πρωτοβουλία αναλαμβάνοντας το συντονισμό σχετικών δράσεων προσφοράς», τονίζεται στην ίδια απόφαση.

e-thessalia.gr