Στο νέο Οργανόγραμμα του ΟΣΕ δεν περιλαμβάνεται η υπηρεσία γραμμής, στο Τμήμα Βόλου και η Διεύθυνση κυκλοφορίας, το τμήμα επιθεώρησης Βόλου.

Τα τμήματα που έχουν έδρα τον Βόλο καταργούνται με πρόταση της διοίκησης του ΟΣΕ και εντάσσονται στην Λάρισα.

Η γραμμή του τμήματος Βόλου φροντίζει για τις ζημιές στο δίκτυο Βόλου-Λάρισας, στο Παλαιοφάρσαλο-Καλαμπάκα και στο τρενάκι του Πηλίου.

Το τμήμα επιθεώρησης περιλαμβάνει κλειδούχους και σταθμάρχες και οι εργαζόμενοι ξεσηκώθηκαν.

«Με δεδομένο την διαρκή απαξίωση του σιδηροδρόμου στην περιοχή μας, εάν ισχύσει και εφαρμοστεί η πρόταση θα σημάνει την πλήρη υποβάθμιση του.

Τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι ο ΟΣΕ δεν ενδιαφέρεται και δεν περιλαμβάνει στα σχέδιά του την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του στην περιοχή μας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν τα συγκεκριμένα τμήματα είχαν υποβιβαστεί σε τομείς και είχαν υπαχθεί στην Λάρισα το 2013 αλλά κρίθηκε αναγκαία η επανασύστασή των το 2016.

Είναι απορίας άξιο και ακατανόητο ότι από τα υπάρχοντα σήμερα σε λειτουργία τμήματα πανελλαδικά, προτείνεται η κατάργηση μόνο των τμημάτων του Βόλου.

Προσπαθούμε μονίμως να αποτρέψουμε τις προθέσεις και τους σχεδιασμούς τους και να αποφύγουμε την σιδηροδρομική απομόνωση.
Καλούμε τους αρμόδιους φορείς, τους τοπικούς παράγοντες, τους θεσμούς, τους εμπλεκόμενους, καθώς και όσους νοιάζονται για το τρένο, να πάρουν θέση στο ζήτημα για το καλό του τόπου και της περιοχής μας», τονίζει ο Σύλλογος Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας.

e-thessalia.gr