Με δωρεάν εμβληματικές συναυλίες, του LIVA K, το βράδυ της Παρασκευής 24.05, των Μουζουράκη-Μαραβέγια, το βράδυ του Σαββάτου 25.05, ένα μεγάλο πάρτυ-συναυλία Λαρισαίων DJ’s, το απόγευμα της Κυριακής, μοναδικές δράσεις και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, καταφθάνει το 1o Larissa Coffee Show, στις 24, 25 και 26 Μαΐου. Για ένα τριήμερο, η Κεντρική πλατεία της πόλης θα είναι το επίκεντρο της αγάπης της για τον καφέ, με πρωταγωνιστές τους συντελεστές του καφέ, γεμάτο όμως και με δρώμενα και διάφορες εκπλήξεις για όλους. 

«Από την πρώτη στιγμή, ως Δημοτική Αρχή, θέσαμε ως στόχο να αναδείξουμε την εξωστρέφεια της Λάρισας, ως στοιχείο της τοπικής κουλτούρας και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε να αυξηθεί η επισκεψιμότητά της. Μιλάμε για εξωστρέφεια, γιατί θέλουμε μια πόλη, έναν δήμο που χτίζει κοινωνικές, πολιτικές και κοινωνικές σχέσεις με τον υπόλοιπο κόσμο. Μια πόλη που δεν κλείνεται στον εαυτό της, δεν αυτοθαυμάζεται, δεν διαχειρίζεται μόνη της το μέλλον αλλά βγαίνει δυναμικά προς τα έξω, συμμετέχει στις εξελίξεις, παρεμβαίνει δυναμικά και στην περιοχή της και στη χώρα. Μια πόλη που δημιουργεί γεγονότα, δημιουργεί ανάπτυξη, γίνεται πόλος έλξης και αξιοποιεί κάθε της συγκριτικό πλεονέκτημα, που αξιοποιεί τον αντίκτυπο αυτών, για την ανάπτυξη της οικονομίας προς όφελος των πολιτών και του κοινωνικού συνόλου», σημείωσε ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, στον Μύλο του Παππά. 

Γιορτή του καφέ 

«Στο πλαίσιο αυτό, φιλοδοξούμε, με μια σειρά εκδηλώσεων, να καταστήσουμε την πόλη τουριστικό προορισμό. Η πρώτη από τις δράσεις που έρχονται να ενισχύσουν το εξωστρεφές προφίλ της πόλης είναι το Larissa Coffee Show που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 24, 25 και 26 Μαΐου. Πρόκειται για μία γιορτή του καφέ που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες της Θεσσαλίας και τους επισκέπτες από ολόκληρη την Ελλάδα. Συμμετέχουν εταιρείες, brands και επαγγελματίες του καφέ και της εστίασης. Η πόλη είναι έτοιμη και ανοίγει την αγκαλιά της, περιμένοντας να φιλοξενήσει τους επισκέπτες από ολόκληρη τη χώρα, για να ζήσουν μια πραγματικά πρωτόγνωρη εμπειρία!», τόνισε ο κ.Μαμάκος.

 

Δέσμευση και στοίχημα 

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων υπογράμμισε πως η ενίσχυση της εξωστρέφειας της πόλης ήταν δέσμευση -και υπόσχεση- προσωπική. «Μένω συνεπής στο πρόγραμμά μας, στις υποσχέσεις μας, στις δεσμεύσεις μας, γιατί πιστεύω ειλικρινά ότι και μέσα από τέτοιου τύπου εκδηλώσεις, δράσεις και ενέργειες, που μπορούν να γίνουν θεσμοί, υπηρετούμε την πολιτική μας για μια πόλη εξωστρεφή, μια πόλη πρωτοπόρα πανελλαδικά! 

Ναι, η Λάρισα είναι μια πόλη με έντονη πολιτιστική δραστηριότητα, με ιστορία που χάνεται στους αιώνες, με το Αρχαίο Θέατρο, τον Πηνειό, το Φρούριο, το Αλκαζάρ, τους δρόμους και τις πλατείες της, τους ανθρώπους και τη διασκέδασή της. Και τον καφέ, τις εκατοντάδες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται γύρω από αυτό, δίνοντας το χαρακτηρισμό της πόλης του καφέ. 

Ο καφές στη Λάρισα δεν είναι ένα απλό ρόφημα, αλλά τρόπος ζωής! Η άυλη κληρονομιά της πόλης. Κάτι παραπάνω από μία στιγμιαία απόλαυση. Η συμπύκνωση της κοινωνικής της ζωής. Είναι το ραντεβού, ένα κομμάτι του ελεύθερου χρόνου, η ευκαιρία για συνάντηση, για κουβέντα, για επικοινωνία.

Είναι για εμάς ένα όχημα κοινωνικότητας, ένα κομμάτι της καθημερινότητας μας, της χαλάρωσης. Είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα ρόφημα, είναι μέρος της ζωής μας. 

Δεν επιχειρούμε να κάνουμε μια κλαδική Έκθεση, αλλά μια πραγματική γιορτή με παιχνίδι, γευσιγνωσία, μουσική, διασκέδαση που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, με στόχο να δημιουργήσουμε ένα θεσμό αληθινής εξωστρέφειας για την πόλη. Νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα πείσει και τους πιο δύσπιστους, αν κρίνω από την πολύ μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρον εταιρειών του χώρου του καφέ, των τοπικών επαγγελματιών και χορηγών που έκαναν δυνατή την πραγματοποίηση της γιορτής αυτής. 

Εγώ θα ήθελα να καλέσω όλες τις Λαρισαίες και τους Λαρισαίους στη γιορτή αυτή, στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, αλλά και να επισημάνω ότι είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε φίλους επισκέπτες από ολόκληρη τη χώρα που ήδη δείχνουν ενδιαφέρον για αυτήν μας την πρωτοβουλία, που σηματοδοτεί την περπατησιά μας σε μια νέα εποχή. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όσους δούλεψαν και δουλεύουν σκληρά για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας και ιδιαίτερα τους επαγγελματίες και τους μαγαζάτορες της πόλης μας, τον ΣΙΚΑΕΛ για την άριστη συνεργασία που έχουμε, γιατί είναι σημαντικό να κατανοήσουν όλοι ότι η επιτυχία θα είναι συλλογική και η προσπάθεια κοινή!», υπογράμμισε ο κ.Μαμάκος.

 

Θεμελίωση θεσμού 

«To 1o Larissa Coffee Show είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για την πόλη. Είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, που θέλουμε να είναι πετυχημένο και να συμβάλλει στην προσπάθεια για εξωστρέφεια της πόλης μας. Οφείλω να σας πω ότι η ανταπόκριση στο εγχείρημά μας, από όσους εμπλέκονται στον κλάδο του καφέ (μεγάλες και γνωστές επιχειρήσεις, τοπικές επιχειρήσεις, γνωστές αλυσίδες καφέ της χώρας, επιχειρηματίες της ζαχαροπλαστικής και της εστίασης γενικότερα κλπ) είναι μέχρι στιγμής εντυπωσιακή», τόνισε, μεταξύ άλλων, από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Εξωστρέφειας, κ.Φώτης Τζατζάκης. 

Γευσιγνωσία: Οι επισκέπτες να μάθουν για τον καφέ, Διασκέδαση: Μια γιορτή για όλες τις ηλικίες των πολιτών, Γαστρονομία: Να μάθουν πώς ο καφές συνδυάζεται ιδανικά με την  ζαχαροπλαστική, Shopping: Να έχουν την ευκαιρία να  αγοράσουν τα αγαπημένα  τους χαρμάνια καθώς και  παρελκόμενα του καφέ, Συμμετοχή: Συμμετοχή και ενεργοποίηση φορέων και καταστημάτων σε  όλη την πόλη είναι τα βασικά συστατικά της Γιορτής του Καφέ, του Larissa Coffee Show. 

«Νομίζω ότι έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο στοίχημα και μια μεγάλη πρόκληση: Της επιτυχίας και της θεμελίωσης ενός θεσμού που μπορεί να αποτελέσει για την πόλη μας, μια σημαντική προωθητική δύναμη, ώστε να κερδίσουμε το στοίχημα της εξωστρέφειας και να αποδείξουμε ότι μπορούμε να είμαστε πρωτοπόροι σε όλα», υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Εξωστρέφειας.

   

Το Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων 

Παρασκευή 24 Μαΐου 2024: 

Καλωσόρισμα επισκεπτών 

Τουρνουά Τάβλι (1ο μέρος):Το πιο γνωστό ελληνικό επιτραπέζιο παιχνίδι είναι άμεσα συνυφασμένο με τον  καφέ, καθώς συνοδεύει κατά κύριο λόγο το παιχνίδι αυτό.Το παιχνίδι δεν έχει ηλικία και μπορούν να συμμετέχουν όλοι. 

Η διάρκεια θα είναι 2 ημέρες: 1η ημέρα προκριματικά, 2η ημέρα τελικοί αγώνες. 

Coffee Masterclasses:Baristas από τις συμμετέχουσες  εταιρίες/εκθέτες μας ξεναγούν σε ένα  συναρπαστικό ταξίδι για τον τέλειο καφέ  αλλά και μας ενημερώνουν για τα τελευταία  νέα για τον αγαπημένο μας καφέ.

Τα sessions θα είναι καθ’ όλη τη διάρκεια  των 2ημερών  είτε στο κεντρικό stage που θα  στηθεί στην πλατεία, είτε στα περίπτερα των εκθετών. 

Συναυλία LIVA KΤο βράδυ της Παρασκευής, στις 8 μ.μ., η Λάρισα υποδέχεται έναν από τους καλύτερους dj’s της εποχής μας, με το πρόγραμμά του να ξεσηκώνει τους πάντες. Η εκδήλωση είναι δωρεάν για όλες και όλους

 

Σάββατο 25 Μαΐου 2024: 

(Από νωρίς το πρωί) Δραστηριότητες για παιδιά - Τσουβαλοδρομίες: Το γνωστό παιχνίδι/αγώνισμα μετσουβάλια κόκκων καφέ, συμμετέχουν παιδιά ηλικίας 5-12 ετών (τρεις κατηγορίες), σε ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή. 

Τουρνουά Τάβλι 2ο μέρος 

Coffee Masterclasses και δειγματισμός καφέ 

Συναυλία Πάνου Μουζουράκη-Κωστή Μαραβέγια: Στις 8 μ.μ., στην κεντρική σκηνή του Larissa Coffee Show ανεβαίνουν οι δύο αγαπημένοι καλλιτέχνες, να τραγουδήσουν και να διασκεδάσουν δωρεάν τους επισκέπτες.

 

Κυριακή 26 Μαΐου 2024 

The waiters race: «Αγώνας δρόμου» σερβιρίσματος καφέ 

Coffee Masterclasses και δειγματισμός καφέ 

Συναυλία-πάρτι με Λαρισαίους djs, με πυροτεχνήματα που θα φωτίσουν τον ουρανό της πόλης. 

[Να σημειωθεί ότι το αναλυτικό πρόγραμμα θα δοθεί τις επόμενες ημέρες]