Με παραστάσεις την ερχόμενη Παρασκευή 29 Ιουλίου στο «ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΜΠΩΝ», στο Ομόλιο και το Σάββατο 30 ΙΟΥΛΙΟΥ, στη Βελίκα στο «ΘΕΑΤΡΟ ΘΑΛΑΣΣΑΣ», σε συνεργασία με την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ και στα πλαίσια του Φεστιβάλ, που διοργανώνει κάθε Καλοκαίρι, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με τίτλο «Με Θέα το Αιγαίο», ξεκινάει την Καλοκαιρινή του Περιοδεία – 2016, το «Θεσσαλικό Θέατρο» με το έργο:

«Του ήλιου και του Φεγγαριού»

Το έργο είναι μια σύνθεση από 14 παραλογές του Δημοτικού μας τραγουδιού που επεξεργάστηκε δραματουργικά και σκηνοθέτησε ο Κώστας Τσιάνος.

Οι παραλογές έχουν μεγάλη ποικιλία και στην παράσταση «Του ήλιου και του Φεγγαριού» τα λυρικά στοιχεία διαδέχονται τα δραματικά, τα κωμικά με Αριστοφανική διάθεση και της αρχαίας τραγωδίας.

Η παράσταση διανθίζεται με πολύ μουσική, από συνθέσεις του Σταύρου Ξαρχάκου, Χρήστου Λεοντή, Διονύση Τσακνή και από αυθεντικά λαϊκά τραγούδια. Τα υπέροχα κοστούμια πάνω από 40 επιμελήθηκε και σχεδίασε η Ελένη Ψύρρα.

Σε πολλούς διαφορετικούς ρόλους ο καθένας εμφανίζονται οι ηθοποιοί: Χριστίνα Βρακά, Νίκος Ζαρκογιάννης, Χρήστος Κορδελάς, Ανδρομάχη Μακρίδου, Γιάνης Μπουραζάνας, Δημήτρης Όντος, Τζίνη Παπαδοπούλου, Πόπη Πελτεκοπούλου, Αριστέα Στεργιούλη, Χρήστος Χαλβατζάρας.

Η είσοδος και στις δύο αυτές παραστάσεις της Παρασκευής και του Σαββάτου, θα είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.