Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 1ος διαδικτυακός κύκλος του προγράμματος ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ του  Πανεπιστημίου των Πολιτών με τη συμμετοχή δεκάδων γονέων παιδιών όλων των ηλικιών.

Οι ομάδες υλοποιήθηκαν για πρώτη φορά διαδικτυακά προκειμένου να τηρηθούν οι κανόνες ασφαλείας λόγω Covid-19 και παρά τις μικρές τεχνικές δυσκολίες, οι γονείς γρήγορα προσαρμόστηκαν και με την καθοδήγηση των έμπειρων συντονιστών, μοιράστηκαν σε ένα ευχάριστο κλίμα, τις εμπειρίες και τους προβληματισμούς τους σχετικά με το γονεϊκό τους ρόλο, έμαθαν ο ένας από τον άλλο, πήραν χρήσιμες πληροφορίες για την διαχείριση θεμάτων όπως τα όρια στην οικογένεια, η επικοινωνία, τα συναισθήματα.

Είναι χαρακτηριστικές οι περιγραφές των ιδίων:

“Θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα σε γνωστούς μου”

“Με βοήθησε στο να επικοινωνώ καλύτερα με τα παιδιά μου”

“Νιώθω τυχερή που συμμετείχα”

“Η συζήτηση στην ομάδα ήταν καθοριστική για μια πιο βιωματική προσέγγιση όλων των θεωριών που διάβαζα μόνη μου στα βιβλία”

“"Περιμένω πως και πως τη συνάντηση γονέων κάθε βδομάδα. Είναι για μένα ένα ανοικτό παράθυρο σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε".

Ο 2ος διαδικτυακός κύκλος του προγράμματος θα ξεκινήσει την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον ακόλουθο σύνδεσμο (google forms): https://docs.google.com/forms/d/18oOPj_nc4-_T1Fs8_-_ltLhsyD9szBl-U_zvyg5aQY8/edit

Θα τηρηθεί σειρά χρονικής προτεραιότητας.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στις δράσεις του Πανεπιστημίου των Πολιτών Λάρισας και υλοποιείται για 4η συνεχή χρονιά σε συνεργασία με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Λάρισας, το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας, το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, το Κέντρο Πρόληψης Ν. Λάρισας “Ορφέας” , την Κοινωνική Υπηρεσία του Γ.Ν. Λάρισας και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

Την επιστημονική ευθύνη του προγράμματος έχει η κ. Κυρίτση Ιωάννα - M.med.sc. Κοινωνικής Ψυχιατρικής-Παιδοψυχιατρικής, Ψυχοθεραπεύτρια ενώ το συντονισμό έχει το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων.

Οι ομάδες γονέων έχουν βιωματικό χαρακτήρα και ολοκληρώνονται σε 6 διαδικτυακές συναντήσεις.

Πληροφορίες: Τμήμα Δια Βίου Μάθησης Δ. Λαρισαίων – 2410680249, 2410680250

email: learning-city@larissa.gov.gr

Facebook: Larissa Learning City - Η Πόλη που Μαθαίνει