Με το δεξί μπαίνει στη νέα σεζόν το Θεσσαλικό θέατρο. 

Μετά την ολοκλήρωση των παραστάσεων του έργου “Του ήλιου και του φεγγαριού” του Κώστα Τσιάνου, η πρόεδρος και το Δ.Σ. του θεάτρου μας, δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια. 

Εν αναμονή της προκήρυξης της θέσης για νέο καλλιτεχνικό διευθυντή από το υπουργείο Πολιτισμού, συγκρότησε ολιγομελή καλλιτεχνική επιτροπή προκειμένου να προτείνει έργα αλλά και σκηνοθέτες. Αφού το Δ.Σ. μελέτησε τις προτάσεις, κατέληξε στην ηθοποιό και σκηνοθέτη, απόφοιτο της Δραματικής Σχολής Βεάκη και του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθώς και ιδρυτικό μέλος της εταιρείας θεάτρου Gaff, Σοφία Καραγιάννη. 

Η Σοφία Καραγιάννη ως ηθοποιός, έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του χώρου: Σ. Ουγκόφσκι, Γ. Λαζάνη, Σ. Φασουλή, Τ. Τζαμαριά, Γ. Νάκο, Δ. Χρονόπουλο, Γ. Αρμένη κ.ά. Ως σκηνοθέτιδα, έχει υπογράψει τις παραστάσεις Μην παίζεις με τα χώματα της Σ. Βλαχογιάννη (Θέατρο Βασιλάκου και Studio Μαυρομιχάλη), το Κραχ – μια σύνθεση κειμένων των Μπρεχτ και Τσέχοφ με θέμα το χρήμα (Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης), την Ψυχολογία Συριανού συζύγου του Εμ. Ροΐδη (Θέατρο του Νέου Κόσμου) κ.ά. Η τελευταία της σκηνοθετική δουλειά, Μάρτυς μου ο Θεός του Μ. Τσίτα. 

Να σημειωθεί, ότι οι παραστάσεις της Ψυχολογία Συριανού συζύγου του Εμ. Ροΐδη και  Μάρτυς μου ο Θεός του Μ. Τσίτα, ανέβηκαν στο Θέατρο του Μύλου στο πλαίσιο των θεατρικών συναντήσεων που διοργανώνει το Θεσσαλικό θέατρο κάθε φθινόπωρο και Άνοιξη, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. 

Το έργο που επελέγη να σκηνοθετήσει, είναι  το «Οφσάιντ/Εκτός παιδιάς» του Καταλανού συγγραφέα Σέρτζι Μπελμπέλ, μια πολύ ενδιαφέρουσα και επίκαιρη…- μαύρη κωμωδία για την οικονομική κρίση, τη μετανάστευση, το ποδόσφαιρο, τα όνειρα που κάνουμε για ένα καλύτερο μέλλον, τις σχέσεις μέσα στην οικογένεια. 

Η κ. Καραγιάννη επέλεξε ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών. τους Σάρα Γανωτή, Σωτήρη Δούβρη, Νατάσα Ζάγκα, Ιωσήφ Ιωσηφίδη Γιάννη Κοτσαρίνη. Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει ο Κωνσταντίνος Ζαμάνης και τους φωτισμούς ο Nίκος Βλασόπουλος. 

Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα περί τα τέλη Νοεμβρίου, αρχές Δεκεμβρίου.  

Εν τω μεταξύ, τις επόμενες μέρες θα δημοσιευτεί και το πρόγραμμα των παραστάσεων που περιλαμβάνονται στις φετινές Φθινοπωρινές Θεατρικές Συναντήσεις. Πρόκειται για παραστάσεις που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία όπου παίχτηκαν, με έργα και ερμηνείες που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό θεατή. 

Μέλημα του Δ.Σ. είναι, παρά τις δύσκολες συγκυρίες, το Θεσσαλικό θέατρο να παραμείνει ένας φάρος πολιτισμού, συμβάλλοντας στην πνευματική και καλλιτεχνική καλλιέργεια των πολιτών.