400 χορωδοί ηλικίας 8-22 ετών θα βρεθούν στη Λάρισα το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Απριλίου και θα «χαρίσουν» τις φωνές τους στο φιλόμουσο κοινό της πόλης μας. 

Στόχοι & προϋποθέσεις είναι  η συγκέντρωση νεαρών χορωδών από διάφορα μέρη της Ελλάδας με κοινό γνώμονα την αγάπη για τη χορωδιακή μουσική, ο εμπλουτισμός των ακουσμάτων τους με διάφορες ερμηνευτικές προσεγγίσεις, η βελτίωση της απόδοσής τους μέσα από την εντατικοποίηση της προετοιμασίας για συμμετοχή σ’ ένα συναυλιακό ή και διαγωνιστικό περιβάλλον. 

Κατά το τριήμερο των εκδηλώσεων οι χορωδίες θα λάβουν μέρος σε συναυλίες στην αίθουσα του ΔΩΛ το Σάββατο  ώρα : 5.00μμ και Κυριακή  ώρα : 5.00μμ 

Η παιδική χορωδία του ΔΩΛ θα εμφανιστεί στην εναρκτήρια  εκδήλωση, ενώ για την εκδήλωση της λήξης επίσημα προσκεκλημένη θα είναι η χορωδία της ΕΡΤ. Η χορωδία της ΕΡΤ και η InDONNAtiόn θα κλείσουν το πρόγραμμα. 

Θα εμφανισθούν χορωδίες από την Αθήνα, Πρέβεζα, Έδεσσα, Πολύγυρο, Κιλκίς, Τρίκαλα, Νίκαια Λάρισας, Τύρναβο, Καρδίτσα, Φλώρινα και Λάρισα.

Το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας διοργανώνει για 1η φορά το Φεστιβάλ και masterclass Νεανικών Χορωδιών, από διδάσκοντες στη διεύθυνση χορωδίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο Κέρκυρας- Τμήμα Μουσικών Σπουδών κ.κ. Μιράντα Καλδή, Μαρία Μελιγκοπούλου,  Δημήτρη Κτιστάκη.

Τέλος να σημειωθεί πως την Κυριακή και ώρα 8.00μμ θα πραγματοποιηθεί μια μοναδική συναυλία του Γυναικείου Φωνητικού Συνόλου InDONNAtiόn και της χορωδίας των Μουσικών Συνόλων της Ε.Ρ.Τ. υπό τη διεύθυνση του Δημ. Κτιστάκη.