Στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, στην 110 Πτέρυγα Μάχης Λάρισας, προς τιμήν του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ, παραβρέθηκε η βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής  και Τομεάρχης Εσωτερικών, κα Ευαγγελία Λιακούλη.

Με μήνυμά της για την ημέρα εορτασμού των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και της Πολεμικής μας Αεροπορίας, η βουλευτής ν. Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής κ. Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνει τα εξής: 

«Σήμερα η Εκκλησία μας γιορτάζει τη σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών ασωμάτων και ουράνιων αγγελικών ταγμάτων, ενώ, παράλληλα, η Πολεμική μας Αεροπορία τιμά, τον επίσημο προστάτη της, Αρχάγγελο Μιχαήλ. 

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, στα 114 χρόνια της ιστορικής της πορείας, μόνο υπερηφάνεια προκαλεί σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. 

Το έργο της δύσκολο και εξαιρετικά σημαντικό: η άγρυπνη φύλαξη του εναέριου ελληνικού χώρου από κάθε είδους παραβιάσεις και η προστασία μας  από κάθε εξωτερική πολεμική απειλή.

Όμως, η ανεκτίμητη αποστολή της δεν τελειώνει εκεί! Η συμβολή της στην έρευνα, τη διάσωση, την πυρόσβεση, αλλά και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, είναι εξίσου πολύτιμη για την αντιμετώπιση κάθε κρίσης.  

Η Πολεμική μας Αεροπορία αποτελεί την αιχμή του δόρατος των δυνάμεών μας, για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, σε καιρούς δύσκολους και προκλητικούς. 

Οι δικοί μας «μαχητές των αιθέρων», οι πιλότοι μας, «πάντα έτοιμοι και πάντα νικητές», καλούνται να φυλάνε αδιάλειπτα και αποτελεσματικά την κάθε γωνιά του Αιγαίου, από τις προκλητικές και παράλογες αμφισβητήσεις της Τουρκίας.

Ξεπερνώντας  καθημερινά τον εαυτό τους, έχουν ως μόνη επιδίωξη την επιτυχή περάτωση της υψίστης σημασίας αποστολής τους. Με βαθύ επαγγελματισμό, πειθαρχεία, αίσθημα αυταπάρνησης και αυτοθυσίας, αλλά κυρίως αγάπης για την πατρίδα, εκτελούν τα καθήκοντά τους και αποτελούν διαρκή ασπίδα προστασίας των αιθέρων μας. 

Ευχόμαστε χρόνια πολλά σε όλο το Σώμα της Πολεμικής Αεροπορίας, πιλότους,  μηχανικούς, τεχνικούς, ελεγκτές radar, μετεωρολόγους και  διοικητικούς  και τους ευχαριστούμε για τη σπουδαία προσφορά τους στην εθνική μας ασφάλεια και την προάσπιση της εδαφικής μας κυριαρχίας, ενώ  εκφράζουμε τη διαχρονική και έμπρακτη στήριξή μας στα δίκαια αιτήματά τους, σχετικά με τα κρίσιμα προβλήματα οικονομικής και λειτουργικής φύσεως που αντιμετωπίζουν και παραμένουν άλυτα».